Ротарианци: Българските полицаи не са убийци, искаме справедливост!

09 Юли 2019 | 16:16
1 коментара
Общество

Членовете на Ротари клуб Благоевград-Център изразиха за пореден път своята подкрепа и съпричастност към петимата осъдени полицаи, които вече трети месец са в Бобовдолския затвор.

Борис Механджийски, който е ротарианец, Янко Граховски, Мирослав Писов, Иво Иванов и Георги Калинков бяха осъдени от Върховния касационен съд на странния принцип „на всеки по равно” и получиха присъди от по 7 години лишаване от свобода за смъртта на Ангел Димитров-Чората по време на акция „Респект” на 10 ноември 2005 година.

Ротари клуб Благоевград-Център отбеляза вчера ротарианската Нова година. Досегашният президент Магдалена Прътева предаде управлението на своя наследник Васил Пипев.

На събитието присъстваха и младежите от Интеракт и Ротаракт. Хората, които спазват високи морални принципи и помагат за осъществяването на обществени каузи, декларираха своята убеденост в невиността на осъдените служители на реда.

Те разпънаха плакат с надпис: „Ние сме Борко! Българските полицаи не са убийци!”.

Ротарианците са категорични, че човек като Борис Механджийски не може да е убиец и да е участвал пряко или косвено в подобно деяние. Всеки момент се очаква решението на ВКС по искането на главния прокурор Сотир Цацаров и на защитниците на осъдените полицаи за възобновяване на наказателното производство и за спиране на изпълнението на наложените им наказания.   

Ротарианците вярват, че магистратите този път ще бъдат обективни и ще вземат правилното решение да възобновят делото и да поправят допусната огромна грешка да бъдат осъдени полицаи, които са изпълнявали служебния си дълг.

Специален гост на Ротари клуб Благоевград-Център бе съпругата на Борис Механджийски – Нели Механджийска. Развълнуваната дама трогна всички със сърдечните думи, с които се обърна към тях.  

„Искам да ви благодаря за подкрепата. Огромно благодаря на всички вас, че в труден за нас момент застанахте до нашето семейство. Благодарна съм, че Боби е част от този клуб. Приятно е да усетиш приятелска ръка на рамото си. Огромно благодаря за добрите сърца, които носите.

Вярвам, че скоро Боби ще е сред нас. Вярвам, че България е европейска държава и тук има държавност и законност. Вярвам в доброто, което ще победи и този път. Вярвам в истината, тя винаги намира своя път и излиза наяве. Бъдете здрави и срещайте доброто по пътя си”, каза Нели Механджийска. Тя пожела за рождения ден на своя съпруг, който е днес /Борис е роден на 9 юли 1973 г./, подаръкът му да бъде справедливо съдебно решение на ВКС, възобновяване на делото и свобода за Боби и неговите четирима колеги./ИлинденПрес/

Добавени коментари

Смях публикува:
09 Юли 2019 | 17:13
Хахаха. Това което се вижда са все деца или внуци на Агенти от ДС. Егати и Ротори то

Добавете Вашия коментар

TOP