Росица Димитрова: Планираме 1400 евро средна заплата

29 Септември 2022 | 10:33
0 коментара
Политика
Росица Димитрова: Планираме 1400 евро средна заплата

Възрастните хора в Благоевградско се тревожат от високите цени, масовото обедняване, цените на лекарствата. Искат санирането на жилищата, което се случи в Благоевград по време на управлението на ГЕРБ, да се възобнови с онези темпове, заяви след кандидат-депутатът Росица Димитрова.

"В Пенсионерския клуб в квартал "Еленово" общинският председател на съюза на пенсионерите Павлина Теова посочи, че е необходимо по-справедливо разпределение на финансирането на клубовете и пропорционално заплащане за техническите организатори. Като аргумент изтъкна, че клубове като техния със сериозна натовареност и членска маса не са съизмерими със клубове, които имат значително по-малко активности. Поех ангажимент да поставя въпроса за разглеждане при първа възможност, ако бъда избрана за народен представител", каза Димитрова.

"Вярваме, че България може да бъде силна, само когато е единна. Нашите изчисления показват, че при екстраполация на съществуващите тенденции и комплексното прилагане на политиките, предвидени в нашата програма, към края на един пълен управленски мандат, ще се повишат пенсии, заплати ще се подобри социалната политика", коментира Росица Димитрова.

Програмата на ГЕРБ предвижда средната работна заплата да е 1400 евро, а минималната - 600 евро. Средната пенсия се може да е 500 евро.

"Социалната политика е за хората. Считаме, че тя трябва да бъде разглеждана отделно от пазара на труда и индустриалните отношения, защото те са пряко свързани с икономиката и образованието. Предлагаме да разделим труда от социалните дейности и да дадем нов тласък на индустрията и бизнеса чрез подобряване на конкуренцията, повишаване на доходите и заетостта. В центъра на политиките поставяме повишаването на конкурентоспособността на българите, защото сме уверени, че успешната пазарна икономика се основа на развит човешки капитал", обяви Росица Димитрова.

TOP