Росен Георгиев, кмет на с.Дъбрава: С „The Brava Balkan fest 2018“ даваме своят малък принос за превръщането на Община Благоевград в балканска фестивална столица

05 Май 2018 | 08:49
0 коментара
Общество

С „The Brava Balkan fest 2018“ даваме своят малък принос за превръщането на Община Благоевград в балканска фестивална столица. Това каза по време на пресконференция кметът на благоевградското село Дъбрава Росен Георгиев по повод провеждането на тазгодишното издание на фестивала, което ще се състои в периода 7-8 септември, предаде репортер на Pirinsko.com.

По думите му фестивалът тази година ще е много интересен, с голямо международно присъствие.

„Дъбрава ще остане и след нас част от Благоевград, така че това, което правим е и реклама за Община Благоевград“, каза още Георгиев.

Той коментира, че към фестивала има огромен интерес не само от страна и чужбина, но и местните жители на село Дъбрава, които до преди три години не са имали голям интерес към рок музиката.

„Надявам се, че четвъртото издание на фестивала ще премине с още по-голям интерес“, добави Георгиев и коментира, че фестивалът е привлякъл към населеното място много хора, които имат желание да си закупят имоти в него, което е показателно за значението му.

По време на пресконференцията стана ясно, че на вечер ще свирят по три групи, като концертите ще започват около 18.00 часа и ще продължават до 23.00 часа.

„Пред прага сме на The Brava fest, който тази година ще се проведе на 7 и 8 септември. Поздравявам организаторите за усилията и затова, че краткото време, в което се провежда фестивала успяха да го направят значим. Затова, че работят в посока на това да има все повече публика и това е пример как от едно малко, красиво място над Благоевград може да създаде културно събитие, което да привлича хора от цялата страна и чужбина“, каза в част от приветствието си заместник- кметът Христина Шопова.

The Brava fest e част от Културния календар на Община Благоевград и амбицията е той да се разраства.

„Благоевград върви към целта да стане фестивален център на Балканите. Това се случва с усилията на много хора“, допълни зам.-кметът Христина Шопова.

Тя припомни, че началото на Пролетния фестивал е поставено и че предстои откриване на „Тара-ра-бумбия“, „Литера Експо“ и Франкофоли. Тази година The Brava fest ще включи освен бившия китарист на Whitesnake Марко Мендоса, български групи, но и групи от Сърбия, Турция и Македония.

„Благодаря на Община Благоевград, че винаги се е отзовавала и подкрепя The Brava рок фест. Изключително важно е, че тя застава зад такива инициативи. За трета година съм в Благоевград и става все по- хубаво“, каза Цонко Цонев – Кметъла.

Той поясни, че благодарение на Община Благоевград тази година и озвучаването ще бъде на много високо ниво. Очаква се да бъде обявена и схема, където всеки желаещ ще може позиционира палатка за двата фестивални дни.

Добавете Вашия коментар

TOP