Рокади в БСП - Благоевград! Отстраняването на Йордан Симонски е наказателна акция заради подкрепата му към общинския лидер Любен Милев

27 Септември 2021 | 17:37
3 коментара
Общество

Представителят на БСП с най-голям опит в провеждане на избори, който от близо 15 г. е неизменен заместник-председател на всички районни и общински избирателни комисии и има най-дълъг стаж като организатор на избори в Благоевград – Йордан Симонски, изпадна от новия състав на РИК, който тази есен ще организира парламентарните и президентски избори в Пиринско. Съставът на комисията бе одобрен в петък от ЦИК и в него името на Симонски отсъства.

Вместо Симонски зам. председателският пост е даден на бившия секретар от екипа на екскмета Румен Томов – Мария Захова, която няма опит в избори. Тя бе отстранена от поста преди 2 месеца от настоящия градоначалник Илко Стоянов, който тогава съобщи, че срещу нея е започнало дисциплинарно производство заради пропуснати срокове във връзка с финансовата корекция, която община Благоевград получи за депото.

Припомняме, че от БСП непроменен в РИК – Благоевград е единствено братът на бившия депутат Николай Бошкилов – Валентин Бошкилов. Третият член е областният младежки лидер на столетницата Мартин Бориков, който е от Банско и успя да натрупа малко опит по време на изборите за 45-о НС.

В Благоевград усилено се говори, че отстраняването на Симонски е наказателна акция заради подкрепата, която той оказва на общинския лидер на БСП Любен Милев. Обществена тайна е, че Милев и областният лидер на БСП Валери Сарандев, който одобрява състава на членовете на РИК от БСП, са в открита конфронтация. Тя е от доста време, но ескалира през февруари т.г., когато Милев се кандидатира за председател на Областния съвет на БСП заедно с банскалията Костадин Дурчов и самия В. Сарандев.

„Някой отново иска да прави интриги в БСП, истината обаче е, че Симонски не си подаде документите за член на РИК, получихме тези на Мария Захова и от събота тя вече е зам. председател, а ако някой твърди, че аз съм скрил документите на Симонски, нека дойде в съда и го докаже“, реагира остро на слуха гоцеделчевецът В. Сарандев.

„Това е лъжа, емисарите, които Сарандев прати в Благоевград, просто не ми взеха документите, после той и бившият депутат Богдан Боцев, макар че вторият не знам в качеството си на какъв е участвал в този подбор на кандидати за РИК, са одобрили Мария“, бе не по-малко рязък Й. Симонски.

Интригата в червените редици се заплита още повече от факта, че Мария Захова най-вероятно ще получи място в листата на БСП – Благоевград за участие в предстоящите парламентарни избори. Това означава, че още в деня на регистрацията на листата тя трябва да напусне заместникпредседателското място в комисията и на нейно място да влезе друг член на БСП. И при тази опция обаче Й. Симонски отпада, защото името му не фигурира и като резервен член на РИК. Посочената от БСП резерва е адвокат Славчо Попов от Разлог, който през пролетта заемаше предпоследното място в кандидатдепутатската листа на БСП. Той не е бил член на РИК, има организационен изборен опит като член на ОИК в родния си град.

Любопитно е, че новият зам. председател на РИК М. Захова бе единственият отсъстващ от първото заседание на РИК, което се проведе в петък вечерта. Според стария-нов председател на комисията Ангел Ризов Захова се обадила, че е болна.

Още със старта на работата си РИК – Благоевград прие 12 решения, 8 от които касаят избора на технически сътрудници, които ще подпомагат работата на комисията в предстоящите двойни избори. Определени бяха и сроковете за приемане на документи от кандидатите за участие в 47-ото НС – до 4 октомври трябва да се регистрират инициативните комитети за издигане на независими кандидат-депутати, а до 12 октомври – партийните листи.в.Струма/Ваня Симеонова

Добавени коментари

истината публикува:
28 Септември 2021 | 09:50
ИМА СИГНАЛИ ЗА ИЗМАМИ В ИЗБОРИ ОТ СИМОНСКИ.БСП БЛАГОЕВГРАД СЕ СРИНА СЛЕД НАЛОЖЕНИ ОТ ПАСКАЛЕВ ИЗБОРИ НА НЕГРАМОТНИЯТ МИЛЕВ И НА ИЗМИСЛЕНИЯТ ИНЖ. ТОМОВ.КАТО ПРИБАВИШ И НЕДОУЧИЛИЯТ Д Р ПАНДЕВ КАРТИНАТА СТАВА ОТ МРАЧНА ПО МРАЧНА.БСП БЛАГОЕВГРАД ЩЕ СЕ ВЪЗРОДИ САМО КОГАТО СПОМЕНАТИТЕ ПОДАДЪТ ОСТАВКИ!
$$$$$$ публикува:
28 Септември 2021 | 07:51
Докато "специалистите" от "ГрадЪ" заедно с фамилия Бошкилови и Костадинови кадруват, БСП в Област Благоевград ще затъва и затъва...Некадърният близнак В.Б. не зае колко е две плюс две, но е член на РИК за пореден път.Важното е да се взимат едни пари и ако може да помогне на Б. Боцев за депут! Това е истината!
Корекция във фактите публикува:
28 Септември 2021 | 00:16
Милев не се е кандидатрал за областен председател на БСП, а си подаде отдвод. На избор се явиха Дурчов и Сарандев и вторият спечели. И Славчо Попов беше член на РИК за 46 НС.

Добавете Вашия коментар

TOP