Рок музиката покори Банско

31 Юли 2022 | 13:01
1 коментара
Култура
Рок музиката покори Банско

В две вечери рок музиката завладя Банско с концерти на откритата сцена на централния площад в планинския град. 

Славин Славчев, рок групите „Ер голям“ и „Стилърс“ свириха в рамките на тазгодишното издание на „Пирински рок вечери“. Финал на музикалното събитие, което дава заявката да се утвърди като традиционен летен фестивал в Банско, поставиха световноизвестният музикант Рони Ромеро и българската рок група „Еридан“. 

Стотици хора изпълниха площад „Никола Вапцаров“ в рамките на двудневните концерти. Рок музиката показа, че има своето място в града, в който джаз, опера и фолклор отдавна са на почит. 

Преди концерта в събота (30 юли) хедлайнерът на второто издание на „Пирински рок вечери“ Рони Ромеро, заедно с организаторите – Община Банско и „Дани Лазер Шоу“, дадоха пресконференция. 

Банско е курорт на световно ниво и нашата амбиция е да работим на световно ниво със световни рок звезди, каза пред журналисти Дани Георгиева от „Дани Лазер Шоу“. Тя допълни, че началото на музикалното събитие, поставено през 2021 г., е предизвикало голям интерес, а целта е всяка година да надграждат. Програмата, която предвиждат за следващото издание, обещава много изненади, посочи Дани Георгиева. 

В Банско правим един богат летен културен и спортен календар и в него има място за всяко изкуство, което се потвърждава и от интереса на хората, каза на пресконференцията кметът на планинската община Иван Кадев. 

В първите часове след пристигането си в Банско Рони Ромеро сподели, че е впечатлен от архитектурата и облика на града. За предстоящия концерт каза, че след години участия на големи сцени по целия свят, близкият контакт с публиката е това, което го зарежда. Няколко часа по-късно, заедно с музикантите от „Еридан“, Ромеро накара стотици хора от всички възрасти да пеят и танцуват едни от най-големите хитове от световната рок музика. 

Рок музиката покори Банско

Добавени коментари

Сбъднати мечти публикува:
31 Юли 2022 | 22:23
Още преди г-н Алекс. Мацурев да стане зам.кмет на Георги Икономов имаше мечта да слуша рог,но нямаше кой да му свири.Ето че мечтата му се изпълни.И още колко други инициативи са дошли от него! Затова ще свалим от пиедестала Никола Вапцаров,който той нарече "терорист и убиец" и ще качим него!

Добавете Вашия коментар

TOP