Родолюбивите жители на Крупник сведоха глава пред великия Апостол на свободата - Васил Левски

20 Февруари 2022 | 11:55
0 коментара
Култура

Както всяка година, така и тази, родолюбивите и патриотични жители на село Крупник, част от които живеещи на улица "Васил Левски", сведоха глава и отдадоха почит към Апостола на свободата - Васил Левски!

 

Там, пред баралефната плоча на Дякона, се събраха десетки хора от село Крупник и община Симитли, за да положат цветя и венци, в знак на признателност към живота и делото на един от най - големите ни национални герои, какъвто е Васил Иванов Кунчев, останал в българската история като Васил Левски.

 

Почит към Дякона отдадоха също кметът на община Симитли Апостол Апостолов, председателят на Общински съвет - Симитли Вилимир Александров, зам.-кметът на община Симитли Евгения Георгиева, кметът на село Крупник Иванка Чакалска и кметове на кметства. 

 

Ученици от СУ "Св. Св. Кирил и Методий" - село Крупник, които живеят на улица "Васил Левски" в населеното място, разказаха пред присъстващите интересни факти, свързани с живота и делото на Апостола на свободата. Рецитирани бяха и стихотворения, посветени на Васил Левски.

Добавете Вашия коментар

TOP