Родното село на здравния министър кани президент Байдън на гости

08 Ноември 2020 | 17:16
0 коментара
Любопитно

Поздравителна телеграма и покана да им гостува изпратиха жителите на новозагорското село Каменово до новия президент на САЩ Джо Байдън, съобщи дългогодишният журналист и хуморист Добрин Добрев.

Решението за поканата било взето минути след като станало ясно, че претендентът на демократите печели 20-те електорални гласа на щата Пенсилвания, гласуването на територията на местното Ганкино кафене /по името на собственичката!/ било явно и единодушно.В него участие взели всички участвали в залаганията за американските избори каменовци, в които до последно преднина имал досегашния президент Тръмп, признава Добрев.

В мейла, изпратен на официалната поща на Байдън имало уточнение, че го очакват да им гостува на 21 септември догодина, когато по традиция се провежда селският събор и се вари прословутият каменовски курбан.

„Няма нужда от подаръци, няма нужда да си носите мезета и напитки, просто идвате и сядате на първото свободно място на мегдана, за всеки случай можете да си донесете лъжица, но да е с по-едри дупки, за да хапвате от овнешкото без да пълните стомаха си с чорба!“, написали каменовци на 61-и американски държавен глава. В текста те припомнили, че селото е рождено място на сегашния български министър на здравеопазването проф.Костадин Ангелов, там живеел в момента и татко му.

В разговор по телефона инициаторът на поканата Добрин Добрев уточнява, че при евентуална невъзможност на Джо Байдън да откликне с радост ще приемат и вицепрезидентката му, 55-годишната досегашна сенаторка от щата Калифорния Камала Харис.

Малко под 500 са постоянните жители на село Каменово, данни за чието съществуване има още от 147 година, когато в тогавашните аканджийски списъци е споменато като

Неапли.До 1906 година то съществува като Ени Пазлии, а от 1906-1951 година е било с името Попово.Освен на проф. Костадин Ангелов Каменово е родно място и на дългогодишния шеф на столичната противопожарна служба /близо 3 десетилетия/ генерал-майор Димо Димов /1922-2002/./монитор/

Добавете Вашия коментар

TOP