Родните курорти настигнаха по цени тези в Австрия

27 Декември 2023 | 16:01
0 коментара
Бизнес
България
Родните курорти настигнаха по цени тези в Австрия

Новогодишните офирти за тази година достигнаха до цени 5000 лева и повече. Това кара голяма част от сънародниците ни да изберат пътуване в чужбина, защото, оказва се, то може да излиза по-изгодно от тридневен престой в роден хотел. 

И тази година много българи се прибраха по родните си места за празниците, но друга част предпочитат да изкарат почивката си в чужбина, тъй като е по-изгодно. 

„Цените напоследък почти се изравниха с чужбина, ако говорим за добрите хотели тук.


Специално за ски почивка – дали ще отидем в Австрия или в Боровец в 4-звезден хотел, цените са почти еднакви“, каза една от избралите да пътува в чужбина българки.

 

„В България цените са фрапиращи и сме свикнали като отидем в чужбина да казваме колко е евтино“, сподели друга гражданка

Според Константин Занков от Института за анализи и оценки в туризма, няма нищо лошо в по-скъпите оферти за Нова година в България, ако цената отговаря на качеството, съобщи bgonair.bg. 

„Има и оферти от 5000 хиляди лева за Нова година и няма лошо. Търсенето определя предлагането. И това е цена, ако семейство вземе президентски апартамент в луксозен хотел. Представете си един наистина луксозен хотел, който е пълен още като е обявил офертите си – той си има своите клиенти и предлага качествена услуга. Хубаво е, че имаме хотели, които могат да държат тези цени“, заяви Занков.

Тази година се очаква около 15% ръст на туристите, но и високи предизвикателства заради липсващите туристи от Израел, Русия и Украйна.

Добавете Вашия коментар

TOP