Роднина на починалите от КОВИД-19 майка и дъщеря в Благоевград: Защо лекрите оставиха 10 дни сестра ми и племенниците ми да се мъчат!?

01 Април 2020 | 14:05
0 коментара
Общество

Починалите в Благоевград майка и дъщеря са били болни няколко дни преди да получат помощ.

51- годишната жена и нейната майка на 73 години са сред жертвите на коронавируса в България. Оказва се, че въпросителните са много. Къде са се заразили жените, колко дни са боледували, защо са отказали да ги приемат в Благоевградската болница и правят ли се изобщо тестове за COVID-19 в болниците в провинцията.

Сестрата на възрастната жена е имала контакт с племенницата си преди заминаването ѝ от София за Разлог, но никой все още не я е потърсил, за да провери дали е заразена.

Защо оставиха 10 дни сестра ми и племенниците ми да се мъчат!? Не може да ме убеди шефът на Националния оперативен щаб ген.-майор Венцислав Мутафчийски, че са направили всичко необходимо за моите близки, за които на светлия празник Благовещение разбрахме, че са в много тежко състояние и ни ги върнаха в ковчези. Това каза в интервю за „Господари на ефира“ близка на починалите от коронавирус майка и дъщеря от Благоевград.

След толкова брифинги нищо не направиха за сестра ми и за племенницата ми, добави жената. По думите й лекарите са изтървали племенницата й, а астмата не виновна за смъртта й.

Добавете Вашия коментар

TOP