Родни хотелиери, приютили украински бежанци са пред колапс

11 Април 2022 | 17:36
2 коментара
Бизнес
Родни хотелиери, приютили украински бежанци са пред колапс

Хотелиери, приютили украински бежанци, са на ръба на оцеляването. Браншът е принуден да отказва резервации, а няма средства да върне депозити за великденските празници.

В Балчик хотелиерите изнемогват, притесняват се, че сезонът ще пропадне. Те дават убежище на майки с деца, но все още чакат помощ от държавата.


Христо Желев, управител на хотел в града, споделя, че всички са на ръба на оцеляването.

„На 100% всичко е заето, разходите са огромни. Сложно е да се издържи без толкова приходи“, обясни той пред Нова нюз. Желев вече е подал молба за кредит.

Украински бежанци се оплакаха, че в ЕС не всичко е безплатно за тях, живеели като в концлагери

Пламен Козарев споделя, че отказът на туристи прави положението сложно. Хотелиерите се надяват държавните почивни бази да бъдат отворени за бежанците или да бъдат пренасочени в зимните курорти. „Ако държавата вземе такова решение, можем да посрещнем летния сезон. Иначе няма да оцелеем“, прогнозира той.

Според собственика на хотел в Балчик Олег Константинов 70-80% от бежанците са майки с деца. Украинката Юля уверява, че иска да работи, но първо трябва да настани децата си в детска градина.

Добавени коментари

Банско! публикува:
11 Април 2022 | 21:24
Долу Русия, долу САЩ, долу ЕС! България да се развива, да произвежда, да продава!!!!
Банско! публикува:
11 Април 2022 | 21:22
Да, защото за поред път се поддаваме на заблуждения! Маски, ваксини, изолация, КПП, Украйна са добри, Русия лоши. Никой не разбра че ковида го има и е опасен, ако ще и с 5 ваксини да си. Никой не разбра че войната в Украйна отдавна е планирана и от САЩ и от Русия и от Украйна. Никой не разбра, че в тези лоши времена първо трябва се гледаме нас, българите, после другите! Като ни спрат вноса на пшеница, да произвеждаме ние такава! Като забраняват на всякъде работа на хотели и барове, ние да работим при безопасни условия! Не русофили, русофоби, а ПРО БЪЛГАРИ!

Добавете Вашия коментар

TOP