Родителите на загиналите под сградата на „Алабин” обжалват присъдите

16 Ноември 2018 | 07:30
0 коментара
Криминално

Родителите на двете момичета, загиналите под сградата на "Алабин" обжалват присъдите, предаде bTV. "Не може да има две починали лица, една срутила се сграда и да няма виновни лица. Тази сграда не е паднала от самосебе си", заяви адвокат Емил Милев. Това мнение споделя защитата на подсъдимите.

"Има според нас виновни, които трябва да се търсят в държавната администрация, общинската, която в течение на много години не е полагала никакви грижи за този имот", заяви Константин Симеонов, адвокат на обвиняемите по делото. СГС оправда и четиримата обвиняеми за падналата сграда на ул. "Алабин" СГС оправда и четиримата обвиняеми за падналата сграда на ул. "Алабин" Прокуратурата ще обжалва решението.

Припомняме, че Софийския градски съд оправда и четиримата обвиняеми по делото за падналата сграда на столичната ул. "Алабин". Четиримата оправдани са собственикът на сградата Георги Кирчев, инж. Петър Петров, който е трябвало да контролира ремонта на сградата, Николай Симеонов - управител на "АЗ - архитектура и изпълнение" и Манчо Антонов, собственик на фирмата за ремонти. По думите на прокурор Момчил Момчев са се променили обстоятелствата по делото.Той ще обжалва решението на СГС.

Припомняме, на 19 септември 2006 г. загинаха две млади жени. Двете приятелки - Деница Ченишева и Петрина Христова, минаваха с автомобила си покрай сградата на улица "Алабин", когато тя се срутва върху тях. Момичетата загинаха на място, притиснати от отломките на постройката, която се ремонтираше в момента.

Добавете Вашия коментар

TOP