Родителите на бебето със счупено в МБАЛ-Благоевград краче: Никой не ни каза, че е откарано в „Пирoгов“, оказа се, че камерите в неонатологията не работят

07 Април 2023 | 12:22
0 коментара
Общество
Благоевград
Родителите на бебето със счупено в МБАЛ-Благоевград краче: Никой не ни каза, че е откарано в  Пирoгов , оказа се, че камерите в неонатологията не работят

Родители на новородено твърдят, че детето им е пострадало по време на престой в благоевградската болница. Бебето е първата рожба на 16-годишната Вера и 18-годишния Траян, които живеят в ромската махала на Симитли. Синът им Боби се родил на 11 март в  МБАЛ – Благоевград и след няколко дни е изписан.

На 1 април бебето е прието с жълтеница в неонатологичното отделение, но без майката. През следващите дни от болницата не давали информация на близките за бебето. На 5 април след поредното обаждане по телефона казали на бабата, че внучето им е в „Пирогов“ и трябва да си го вземат от там.

„Тръгнахме за София, но след това се обадиха, че Боби е върнат с линейка в благоевградската болница. Оказа се, че дясното му краче е счупено и са му поставили шина. През цялото време никой не ни казваше нищо, затваряха ни телефоните, откарали са го за „Пирогов“ без знанието на майката. В сряда го изписаха и днес заведохме детето при ортопед в Петрич и направихме снимка на крачето“, каза бабата Маруся, която е от Петрич.

След прегледа дъщеря й Вера с бебето и бащата Траян се прибрали в Симитли.

Вчера репортер на „Струма“ отиде на място в къщата на младите родители. „Дясното му краче е счупено на две места и е в гипс. Направихме му снимка на крачето за всеки случай при д-р Френгов, защото нямаме доверие на никого. От полицията ни казаха, че ще разследват.  Ние няма да оставим нещата така и ще ги съдим”, каза младата майка.

Бащата Траян добави: „Ние отидохме в сряда в болницата с добро да питаме какво става с Боби и кой му е счупил крака. Треснаха вратата и нищо не ни казаха. Попитахме ги има ли камери, казаха, че имат, но били затъмнени. Аз се съмнявам, че може детето да е изпуснато”, каза бащата, а майка му добави: „Това е било зор да се счупи крачето, което е със синини. Нека каже тази, която го е направила, и ние сме хора и ще разберем, но искаме истината…“.

Лелята пък показа клип от телефона как къпят бебето и то си мърда крачетата, преди да влезе в болницата.

Директорът на МБАЛ – Благоевград д-р Огнян Митев бе лаконичен, че е започнала вътрешна проверка.

„По случая ще започне разследване под надзора на Районна прокуратура – Благоевград. Образувано е досъдебно производство по чл. 134 от НК – за причиняване на телесна повреда поради немарливо изпълнение на задълженията”, заяви за „Струма“ ръководителят на РП – Благоевград Борислав Ковачки.

Разпитани са служители на неонатологичното отделение, както и близки на пострадалото бебе. До момента е ясно, че детето е било прието на 1 април, направен му е преглед, при който не е имало следи от наранявания. При последващ преглед от същата лекарка е установено, че детето има фрактура, която налага транспортирането му в „Пирогов“. Преглеждани са и камерите от отделението, които обаче се оказало, че не работят. За момента случаят е обвит в мистерия и не е ясно как е счупено крачето на роденото преди 26 дни бебе. / Струма бг/

Добавете Вашия коментар

TOP