Родители скочиха срещу сборните групи в детските ясли и градини в Благоевград

29 Юни 2023 | 08:55
0 коментара
Общество
Благоевград
Родители скочиха срещу сборните групи в детските ясли и градини в Благоевград

Родители от Благоевград, чийто деца посещават  детските ясли и градини искат да се премахне порочната практика на формиране на „сборни“ групи в детските заведения през лятото.  Проблемът е,че се определят малко бройки за деца,които да ходят в такива групи и стреса за малките е огромен. Освен това родителите са атакувани с писма от директорите, в които се настоява да си пазят децата у дома през лятото,защото видите ли,много били уморени даскалите и едва издържали.

Родителите питат като са на работа и имат само ограничени дни отпуск как да си стои у дома един от семейството , за да гледа детето. Никой работодател не пуска в лятна ваканция родителите, за да не ходят децата по градини и ясли. За някои затрудненията са огромни,защото нямат помощ и от баби и дядовци.

В същото време директорите ги натискат и стреса за деца и родители е нетърпим, това е незаконно, твърдят потърпевшите семейства.

Те искат общината да вземе справедливо решение по казуса. Ако трябва да се назначат повече педагози и персонал и без туй има достатъчно безработни, предлагат възмутените семейства.

Добавете Вашия коментар

TOP