Родители от Сандански наддадоха вой срещу закъснелите ремонтни дейности по ЦДГ "Първи юни"

30 Август 2017 | 15:40
0 коментара
Общество

Родители от Сандански изпаднаха в масова психоза, след като разбраха, че ремонтните дейности свързани със санирането на ЦДГ "Първи юни" в града закъсняват и няма да бъдат приключени до началото на м. септември. 

По повод на притеснеието им обаче, кметът К. Котев успокои засегнатите с думите: „Нито едно дете няма да остане да не посещава детска градина”

Хората са изключително притеснени от факта, че с наближаването на новата учебна година, децата им ще останат на улицата и няма къде да отидат на детска градина.

Родителите буквално са в паника и тръбат на ляво и дясно, че ако от общината в Сандански не се вземат спешни мерки за решаването на въпроса, ще излязат на протест.

„Санирането на сградата все още продължава, кое време стана, докога ще е така ? Цяло лято децата ни не посещаваха градината, защото по нея течаха работни дейности. Беше ни казано, че до началото на есента тя ще бъде напълно завършена, но се оказва, че няма как това да се случи. Изключително съм притеснена”. Това заяви пред наш репортер 26 – годишна майка на малчуган от Сандански, която допълни, че ако градината не бъде ремонтирана до 15 септември ще трябва да търси друг вариант за детето си.

От общината в Сандански увериха че нито едно дете от посещаващите детската градина няма да остане на улицата.

„ В късния следобед днес предстои среща между наши служители и родителите на децата записани в Детска градина Първи юни. Абсолютно сме категорични, че нито едно дете няма да остане да не посещава детска градина, въпреки закъснението с ремонта на сградата. Алтернативен начин ще бъде намерен, ще излезем с официално становище по въпроса след срещата с родителите днес”, категоричен бе кмета Кирил Котев.

Добавете Вашия коментар

TOP