Рискувайте да гласувате за един независим кандидат

19 Октомври 2016 | 01:42
0 коментара
Политика
Рискувайте да гласувате за един независим кандидат

Очаквам да ме подкрепят всички български граждани, които търсят една надпартийна кандидатура и не подкрепят сегашното статукво, не подкрепят жаргонния циничен език, не подкрепят авторитаризма, който се възвърна. Това заяви независимият кандидат за президент Пламен Орешарски по БНТ.

„В годините на прехода президентството се превърна във филиал на различни партийни централи. Рискувайте да гласувате за един независим кандидат“, каза той.

Орешарски заяви, че е решил да се включи отново в политиката на страната, защото не харесва случващото се и не може да бъде безучастен.

Според него в обществото отсъства истинският дебат.

„Вижте докъде е стигнал дебатът в обществото. Говорим за Симитли и Бай... Това ли е правилният път, по който вървим?“, запита той и добави: „Който се занимава с публични дела, не може да си позволява публични емоции. Вижте докъде е слязло равнището“.

На въпрос за ролята на задкулисието в българската политика, Орешарски отговори: Невидима част ли бе смяната на кандидатурата на Ирина Бокова с Кристалина Георгиева в надпреварата за поста генерален секретар на ООН? Премиерът го направи с мотива, че Бокова е била от комунистическа фамилия, а на нейно място избра агентка на комунистическата Държавна сигурност.

Орешарски също така разкритикува промените в Изборния кодекс. /БГНЕС

 

Добавете Вашия коментар

TOP