РИОСВ - Благоевград глоби „Юлен“ АД за замърсяване на река Икришка

09 Юли 2015 | 10:23
1 коментара
Общество
РИОСВ - Благоевград глоби  Юлен  АД за замърсяване на река Икришка

Чисти пътища в Благоевградска област и доста незаконни сметища - това са основните констатации на проверяващите от РИОСВ - Благоевград за миналия месец. Вчера инспекцията обобщи резултатите си за юни на база извършените 140 проверки на 108 обекта в областта и традиционно раздаде месечните си наказателни постановления и актове за административни нарушения.

С глоба е и концесионерът на ски зоната над Банско „Юлен“ АД. За изхвърляне в ляв и десен приток на р. Икришка на отпадъчни води в нарушение на индивидуалните емисионни ограничения, определени в разрешителното за заустване, РИОСВ наложи на „Юлен“ 2 санкции от по 1000 лева по Закона за водите.

Заради незаконни сметища глоби отнесоха кметовете на Симитли, Струмяни и Сандански. Колегата им в Гоце Делчев пък бе глобен с 3000 лв. за незаконни сметища по леглата на реките Брезнишка и Марево, а кочериновският кмет - за изхвърлени от съгражданите му отпадъци на няколко места в общината.

Глоби по 1000 лв. отнесоха петричаните Георги Методиев и Митко Митов - за незаконни трансгранични превози на неопасни отпадъци през ГКПП - Кулата, а санкция от 2000 лв. отнесе Бойко Мимишев - за нерегламентирано изгаряне на отпадъци от медни кабели.

Санданската фирма УВЕКС ЕООД пък ще плати 1000 лв. по Закона за биологичното разнообразие заради това, че не уведомила РИОСВ - Благоевград на най-ранен етап за инвестиционното си предложение за изграждане на външен довеждащ водопровод.

Добавени коментари

бубулечката ковачев публикува:
09 Юли 2015 | 15:43
ама тези глоби на мафиотите от юлен --бълха ги е къцнала.те тези 2000 лева ги изкарват за около 5 минути.глобите за такива като тях трябва да са от порядъка на 200-300 000 лева.

Добавете Вашия коментар

TOP