Рилски спортист отново спечели Купа на България по баскетбола

29 Март 2022 | 09:10
0 коментара
Спорт
Рилски спортист отново спечели Купа на България по баскетбола

Рилски спортист отново спечели Купа на България по баскетбола. В драматичен финал, игран с Ботевград, тимът на Людмил Хаджисотиров защити трофея си от миналата година след обрат срещу Левски с 92:86. Двата отбора сътвориха изключително зрелище, в което драматичните моменти не липсваха. „Сините“ държаха съдбата си в свои ръце през немалка част от мача, но във финалните акорди самоковци наложиха своята воля, което се оказа достатъчно да защитят трофея.

Това е второ отличие за Рилски спортист този сезон, след като през септември спечели и Суперкупата на България. Освен това тимът победи Левски на финала за втора последователна година и записа общо четвърти триумф в надпреварата след тези от 2016 г., 2018 г. и 2021 г.

Брандън Браун бе най-резултатен за победителите с 28 точки, 21 наниза Павлин Иванов. Гардът на националния отбор, който празнува рожден ден, бе избран за MVP на Финалната Осмица. 17 точки наниза другият рожденик в тима на Людмил Хаджисотиров – Алекс Симеонов. Той хвана и 10 борби. С 12 точки завърши Трей Портър.

Над всички за Левски бе Марио Литъл с 30. С по 15 точки се отличиха Ивица Радич и Цветомир Чернокожев, а с 11 се включи Джош Паркър. В тази среща столичният тим бе без Николай Михайлов, който има контузия в глезена. /БГНЕС

Добавете Вашия коментар

TOP