Резервациите за НГ са непредвидими, хотели в Банско затварят

26 Октомври 2021 | 12:31
4 коментара
Бизнес
Резервациите за НГ са непредвидими, хотели в Банско затварят

Резервациите за Нова Година са непредвидими. Зимният сезон е непредвидим. Някои хубави хотели в Девин и Банско затварят временно и не се знае кога ще отворят, евентуално през декември. Това каза пред Kmeta.bg Атанас Димитров от Българската хотелиерска и ресторантьорска асоциация (БХРА) по повод въвеждането на зеления сертификат и предстоящия зимен туристически сезон.

“Подкрепяме въвеждането на сертификата, но не и начина, по който се прави. Нито обектите, нито гражданите са готови. Цели екипи на ресторанти отказват ваксинация и напускат работа”, заяви Димитров.

По думите му хиляди обекти не само са на ръба на оцеляването, но и затварят.

“Обекти, изграждани в продължение на 20-30 години с репутация, име и утвърдена клиентела са в панически ужас“, поясни той.

Според него е трябвало хората да бъдат предупредени още лятото, че есента и зимата ще се въвежда такава мярка.

“Не знам след като премине тази вълна с кого ще работим? Много съм песимистичен за човешкия ресурс, който ще остане в този сектор”, заключи зам.-председателят на БХРА.

Добавени коментари

ДО Емо публикува:
26 Октомври 2021 | 22:03
Емо, не е Мира. Дишам нормално, все още.
Емо публикува:
26 Октомври 2021 | 20:58
Мира поеми си въздух
ИЗУМЕН! публикува:
26 Октомври 2021 | 20:38
Хора, слепи ли сте! Вирусът е опасен! Вирусът е тежък! НО!!! Да затворим Банско?? Защо?? Да затворим хотели, ресторанти?? ЗАЩО?? В София хиляди пътуват в метрото, градски транспорт! А в хотелите има мерки, контрол, дезинфектанти, каквто няма в автобусите и метрото! Община Банско работи! Защо тя да работи, а заведенията не? Че хората които влизат в общината и заведенията са ЕДНИ И СЪЩИ! Оставете Кадев, Мацурев, Въчкова и не знам си кой още! Те нямат нищо общо, цялта държава сме въвлечени в един АД!!! Защо ни затвориха Банско миналата година??? Какво постигнаха?? НИЩО!! САМО че ни ФАЛИРАХА! Мислете, драги съграждани, мислете!
Турист публикува:
26 Октомври 2021 | 16:09
Спокойнооо сашка въчкова че опреи работата

Добавете Вашия коментар

TOP