Резервациите за коледните и новогодишните празници в Сандански са на около 70 процента

25 Ноември 2023 | 10:33
0 коментара
Общество
Благоевград
Резервациите за коледните и новогодишните празници в Сандански са на около 70 процента

Резервациите за коледните и новогодишните празници в Сандански са сходни с миналата година, отчитат от бранша. Георги Кунчев, който е член на Управителния съвет на туристическата организация в региона - сдружение "Дестинация Сандански", каза за БТА, че тази година на ранни резервации базата в града е била запълнена на 70 процента. До празниците очакванията са изцяло да се запълни, посочи Кунчев. 

Той посочи, че 2022 година е била успешна за туристическия бранш в Сандански. Тази година отново се очаква да реализират висока заетост, допълни той. 

На територията на град Сандански цените на празничните пакети започват от 300 лева на човек и стигат до около 2000 лева, в зависимост от брой нощувки, звезди на хотела и т.н., коментира Кунчев. Обикновено пакетите са с три, четири или пет нощувки. 

Кунчев посочи, че Сандански е известен курорт със своето климатолечение и с минералната вода. СПА центровете и басейните са от основните конкурентни предимства и хотелите, които разполагат с минерална вода и басейн, се запълват първи, но останалите бази също не остават празни. 

Търсенето се е повишило леко спрямо миналата година, а цените на празничните пакети са се завишили съобразно с общите нива на инфлацията, коментира за БТА Анна Мидурова, ръководител "Маркетинг и продажби" в Интерхотел Сандански. 

Мидурова каза, че към момента интересът е по-голям към новогодишните пакети, като две трети от стаите в хотела вече са резервирани за тогава, но на базата на опита, който имат от предишни години, очакват и засилено търсене в последния момент. За коледните празници към момента хотелът е резервиран близо наполовина. Резервации за празниците правят и чужденци, но основните гости в този период са от страната. Мидурова посочи, че на територията на града могат да се намерят хотели с по-малко или с повече звезди, както и семейни хотели, къщи за гости и апартаменти.

Сред празничните пакети гостите могат да открият разнообразни варианти – със закуска и вечеря, само с включена закуска и т.н. Всички пакети за празниците включват празнична програма, забавление за децата и още, обясни тя.

Георги Георгиев има ресторанти в Мелник и Сандански, както и къща за гости. За БТА той коментира, че стаите за настаняване, които предлага, отдавна са разпродадени. По думите му интересът не е малък, а по-предпочитаните места се заемат по-бързо. БТА

Добавете Вашия коментар

TOP