Ресторантьорката Д. Аргирова купи хлопналия кепенци преди 10 г. бар „Европа“ в Благоевград

29 Август 2023 | 18:10
3 коментара
Бизнес
Благоевград
Ресторантьорката Д. Аргирова купи хлопналия кепенци преди 10 г. бар  Европа  в Благоевград
Благоевградската ресторантьорка Десислава Аргирова и съпругът й, полицаят Антон Аргиров, са новите собственици на емблематичния някога бар „Европа“ в центъра на Благоевград. Семейството е купило помещението от бизнесмена Валери Поповски-Вальо Банана, който пък стана негов собственик през 2019 г . Той го взе от съдия-изпълнител, където бар „Европа“ „вися“ 3 години.

Публичната продан бе обявена заради дълг на собственика „Митадас“ ЕООД към „Юробанк България“, като при първото му обявяване през 2014 г. бе на тезгяха за 740 475 лв., но две години по-късно цената му бе намалена на 422 400 лв., като вероятно е последвало и ново сваляне на цената.Последният наемател бе прекръстил бара в ресторант „България“. Площта на помещението, което се намира в сутерена на новия битов комбинат, с вход на гърба на сградата откъм алеята край река Бистрица, е 951,24 кв.м и включва търговска зала, два бара, сервизни помещения, двураменна стълба, кухня и три изхода. Първият публичен търг бе заради три необслужвани договорни ипотеки в „Алфа Банка – клон България“, изтеглени от фирма „Десилена – 96“ ЕООД, собственост на създателя на бар „Европа“ Кирил Чобанов, популярен с прозвището Киро Царевицата.

През 2010 г. Чобанов продаде фирмата, кръстена на малките имена на дъщерите му, на благоевградския бизнесмен Димитър Тасев, който е собственик на хотел „Рожена“ под Роженския манастир. Тасев стана 100% собственик на капитала на „Десилена“ заедно с признатите от Кирил Чобанов задължения към ЧЕЗ и НОИ. Впоследствие едно след друго започнаха да изплуват все повече непогасени от него задължения – към ОББ, към частни лица, доставчици и др. Още с купуването на ресторант „Европа“ Тасев избра да го стопанисва, като го отдава под наем и така да покрива неподозирания наследен кредит. Заведението многократно бе преименувано от всеки пореден нов наемател на „Мистик“, “Планета Пайнер”, клуб “Дали”, клуб “Оргазъм“ и др., но благоевградчани продължиха да го наричат с първото му и най-популярно име. Димитър Тасев направи опит да продаде заведението за около 1 млн. лв., но в последния момент се отказа и го даде под минимален наем на дългогодишния ресторантьор Георги Поповски, който на свой ред не издържа и го напусна през 2014 г. Той бе и последният наемател на „Европа“.

Собственикът на хотел „Рожена“ все пак успя да се отърве от ресторант „Европа“ и той остана да тежи заедно с огромния дълг на „Мидатас“ ЕООД, което според Търговския регистър е собственост на Юлиян Войнов. За каква сума В. Поповски-Вальо Банана е купил ресторанта и за колко го е продал на семейството на полицая Антон Аргиров не е ясно. 

Ресторантьорката Десислава Аргирова в момента стопанисва под наем „Гъбката“ в парк Бачиново. През 2019 г. тя купи популярното заведение „Випс“ в жк „Еленово“ , заради което прекрати договора си за наем на комплекс „Кристо“ в кв. „Вароша“ Тя бе в съдружие със собственика му Христо Ковачки, а преди това стопанисваше пак под наем ресторанта и механата в комплекс „Ален мак“. В момента семейството е отдало под наем „Випс“ и е започнало ремонт на бившия бар „Европа”, като идеята им е да го превърнат във винарна./Струма бг

Добавени коментари

Еленово публикува:
31 Август 2023 | 14:15
Много богат тоя Полицай??
trra публикува:
30 Август 2023 | 12:45
Даже и травестит
Асдфг публикува:
30 Август 2023 | 03:05
Илийката репортерчето, верно ли е с шизофрения и е педе*аст ?

Добавете Вашия коментар

TOP