Ресторантьор посреща с „Любовно вино” влюбени в Мелник!

03 Февруари 2018 | 15:10
1 коментара
Любопитно

Ресторантьор от Мелник посреща туристи в заведението си с атрактивни табели.

Част от примамливите предложения на 70 – годишният механджия Илия Гърчев гласят:

"Любовно вино чупи легла”, „Свинско пържено от 106 килограмово прасе”, „Варени яйца от щастливи черни кокошки” и прочие.

По думите му обаче, туристите остават най – силно впечатлени от табелата с надпис "Любовно вино".

„След първата глътка хората започват да се обичат. Малко магарешки трън в напитката на боговете върши голяма работа. Влюбените после чупят креватите, та хотелиерите искат да ме съдят", смее се Гърчев.

Табелите с увеселителните надписи са поставени точно на улицата, и непосредствено пред ресторантчето на досетливия бизнесмен в Мелник, така че да са видими от близо и далеч за всички хора.

И за да бъде удоволствието и на малки и големи пълно , търговецът е сътворил специална табела с надписа „Ближалки за гимнастика на езика”.

Никак не е случайно, че наследственият гостилничар е кръстил заведението си "Хубава кръчма".

Отвън има не повече от 5-6 маси, толкова са и вътре. Келнери са собственикът и двамата му синове. Между печките е царството на съпругата му Македонка.

Пред репортер на Pirinsko. сom, находчивият бизнесмен доволно коментира, че благодарение на надписаните табели се радва на многолюдна клиентела.

„Хората се спрат, погледат, засмеят се и влезнат да опитат от храната в механата. Съдържател съм на ресторанта от дълги години, знам, че клиенти се посрещат с блага дума и усмивка, но като че ли това да ги впечатлиш по някакъв различен начин върши повече работа”, с усмивка на лице каза той.

Освен с безбройните механи, кафенета и ресторанти, Мелник разчита на туристопоток и с Музея на виното в града. Музеят на напитката на боговете се намира в избата на хотел в най-малкия ни град. Богата експозиция от вина е подредена в няколко зали. По този начин, посетителите могат да проследят историята на виното и винопроизводството през хилядолетията.

Музеят разполага с дегустационна зала, в която гостите ще имат възможност да отпият от божествената напитка и да открият своето вино. Колекцията към момента наброява около 400 бутилки, като сред тях има и скъпи експонати.

Добавени коментари

Наско Петев публикува:
04 Февруари 2018 | 12:23
Страшна простотия!

Добавете Вашия коментар

TOP