Ресторантите и баровете остават затворени, поне до 31 януари

21 Януари 2021 | 10:44
0 коментара
Бизнес

Премиерът Бойко Борисов слезе изненадващо на брифинга и обясни, че два часа са водили спор между министрите и здравните власти. Оптимизмът, който има у всички нас, много рязко докторите го опровергават. Новият щам, за който много внимателно говорим, се развива със страшна сила във Великобритания. И затова въпреки месеците локдаун, който има там, продължава да се качва броят на заразените. Ние сме си дали като дата 31-ви ануари, компромисът, който можем да направим е единствено образованието, по определн ред и учениците от 5-ти до 12-ти клас ще започнат да се въртят на присъствено обучение.

Засегнатите ресторанти и нощни заведения – от близо 30 хил. – 6300 са подали заявление за подпомагане. Рискът е огромен пир за този нов щам, още повече, че се стои в едно помощение.

До 31-ви ще наблюдаваме ситуацията, проблем е, едновременно разхлабване на учениците, фитнесите, това може да дове до леко повишаване. Коледните и новогодишните празници не увеличиха заразяемостта. Учениците също, дай боже това да продължи и с другите ученици, когато ги пуснем да учат.

Сега сме като оазис, но има огромен риск от новия щам, отново настоя премиерът.

Добавете Вашия коментар

TOP