Респект! ЮЗУ студенти и преподаватели събраха над 8 000 лв. в помощ на Неси

11 Декември 2017 | 17:37
0 коментара
Общество

Студенти и преподаватели от Стопанския университет в ЮЗУ „Неофит Рилски” Благоевград се отказаха от лъскави курорти и скъпи куверти за празника си 8 – и декември и събраха над 8 000 лв. в помощ на своята съученичка Неси Арнауд.

Тя е четвъртокурсничката в специалност „Счетоводство и контрол“ в ЮЗУ  и спешно се нуждае от средства за операция, която ще й даде шанс да осъществи най-голямата си мечта – да ходи сама.

Така, с много веселие, изненади за 23-годишната Неси, усмивки и позитивизъм целия колектив на Стопанския факултет и колегите й върнаха усмивката на лицето и и вярата, че тя може да се справи и не е сама.

В пример,затова, че доброто все още съществува и не е забравено се превърна зам. ректорът на ЮЗУ проф. Антони Стоилов, който продаде на търг за 130 лв. любимата си писалка, разписала едни от най-важните за университета документи.

По назад от него не остана и помощник – ректорът Николай Тахов, който откупи ваучер за почивка за двама в Сандански, като подарък за Неси и баща й – най-верният й другар в живота.

Както нееднократно писахме по темата, Неси Арнауд има реален шанс да ходи сама и е насрочена операция, но сумата е непосилна за семейството й.

Именно поради тази причина, над 170 студенти се събраха в университетския център „Бачиново” навръх празника си 8 декември с идеята, забавлявайки се, да подпомогнат благородната кауза.

Празникът бе съпътстван и от базар с атрактивни сувенири, бижута, книги, картини… Един от инициаторите бе и доц. д-р Донка Иванова лично е изработила голяма част от уникалните бижута.

„Това е моето хоби. Събирам различни елементи и от тях изработвам бижута. Не ги продавам, правя ги за мен, подарявам на колеги, но сега реших да ги донеса за благотворителния базар”, сподели за дизайнерските си умения преподавателката и показа колие от кубинска костенурка, корали и една от най-ценните си творби – гердан със стогодишно седефено копче от баба й.

Рожденичката Теодора от Петрич пък откупи бутилка розе за 70 лв., друг от студентите плати за пакет салфетки 50 лв. и „превърна“ с тях ресторанта в гръцка таверна.

Самата Неси дойде, придружавана от баща си, и бе изключително красива със стилната си прическа и тоалет. Видимо развълнувана, тя приемаше поздравления от колегите си, които я изненадаха с ефектен букет цветя и дори с жива елха.

Добавете Вашия коментар

TOP