Решено: По-високи данъци и такси в Благоевград от нова година

29 Декември 2023 | 12:25
5 коментара
Бизнес
Благоевград
Решено: По-високи данъци и такси в Благоевград от нова година
На днешното си заседание съветниците приеха предложение от кмета на Община Благоевград Методи Байкушев и одобриха План-сметка за дейностите по чл. 66 от Закона за местните данъци и такси.
След проведени дебати, презентация и мотивирани становища, днес Общински съвет Благоевград прие предложенията на кмета Байкушев, касаещи Наредба за изменение на Наредбата за определянето и администрирането на местните такси и цени на услуги на територията на община Благоевград, приемането на Наредба за изменение на Наредбата за определяне размера на местните данъци на територията на община Благоевград и предложението, относно одобряване на общата численост и структура на общинска администрация.
Данъкът за недвижимите имоти в Благоевград се увеличава от 1.9 на 2,5 промила, данъка за възмездното придобито имущество – от 2.4 на 3 промила. Такса „смет“ се повишава от 2,1 на 2,5 промила върху данъчната оценка на имотите.
Решението на Общински съвет Благоевград влиза в сила от 1 януари, стана ясно от гласуваното предложение.
Решено: По-високи данъци и такси в Благоевград от нова година
Решено: По-високи данъци и такси в Благоевград от нова година

Добавени коментари

анал-изатор публикува:
30 Декември 2023 | 09:42
Как става така, след като 7 от 8 комисии в ОбС, т.е. 87,5%, гласуват ПРОТИВ увеличенията, в залата се приема точно обратното?!? Нали в тези комисии са същите тези, уж съветници, които гласуват и в залата? Това означава, че в ОбС съ вкарани едни овце, които или не разбират за какво става дума и за какво гласуват, или са тъпи послушковци, гласуващи каквото им нареди газдата! И в двата случая страда народът!
Славчо публикува:
29 Декември 2023 | 23:31
Уж екип, уж имаше идеи, уж инвестиции, уж за хората, уж допитване и остана само Уж
Бате публикува:
29 Декември 2023 | 19:21
За пореден път гласуваме за за алчни и неграмотни хора а честито.мам.а им
Vivko публикува:
29 Декември 2023 | 17:05
След поредица от слаби кметове се стига да загуба на предприятия, бизнес , инвестиции в града и вдигането на данъците се представя като единствено възможен начин Общината да си плаща заемите и задълженията. Защо не оставят да фалира Общината и София да погасява задълженията?? Нали бизнеса в България се дава само от столицата, ама за града НИЩО???
Бриндо публикува:
29 Декември 2023 | 14:49
МАФИЯ

Добавете Вашия коментар

TOP