Решено: Казармата няма да се връща

21 Юли 2016 | 22:33
0 коментара
Общество
Решено: Казармата няма да се връща

Казармата няма да се връща, стана ясно след като днес от Комисията по отбрана не приеха Законопроекта за резерва и въоръжените сили.

В текстовете му се предлага началната военна подготовка на гражданите да стане задължителна, а идеята е на Патриотичния фронт.

След гласуването се видя, че „за“ връщане на донаборната служба са 5 народни представители. 9 обаче гласуаха „въздържал се“, с което на пактика отхвърлиха широко дискутираната напоследък тема за задължителна служба.

Комисията по отбрана пък прие предложените от Министерски съвет промени в Закона за резерва и въоръжените сили на Република България.

С предложенията в текстовете се цели усъвършенстване на нормативната уредба, за да се гарантира на дейността на резерва и системата за привличане, селектиране и подбор на кандидати за служба от доброволния резерв.

В рамките на дебата Красимир Каракачанов посочи, че „Министерство на отбраната трябва да е загрижено младите хора да бъдат обучени военно“.

От своя страна пък Владимир Тошев от ГЕРБ попита „откъде ще се вземат парите, за да се подготви населението да да изпълнява конституционния си дълг защита на Отечеството“.

Добавете Вашия коментар

TOP