Решено! Бабугерите от кв. "Грамада" на Благоевград ще открият кукерския фестивал на 5 януари

31 Декември 2018 | 11:35
0 коментара
Култура

Бабугерите от Първа група на кв. "Грамада" в Балгоевград ще открият традиционния кукерски фестивал в града, предаде репортер на Pirinsko.com.

Те ще стартират в 11.45 часа, а последни към сцената ще се отправят кукерите от Първи квартал  в 13.45 часа.

Мероприятието ще се състои на 5 януари  /събота/ стана ясно днес на среща с ръководителите и представители на всички 13 групи, които ще вземат участие в кукерския фестивал.

Както писахме преди дни, осем от общо десет кукерски групи искаха тазгодишният ХІ общински фестивал на сурвакарските игри в Благоевград да се измести с една седмица.

Пищното шествие, с което се закрива по традиция Коледният фестивал в областния център на Пиринско, е насрочен на 5 януари. С подписка, депозирана в кметството, ръководителите на болшинството от групите, с изключение на участниците от „Струмско” и Плаж махала, настояха шествието, за което всички участници се готвят от месеци, да се състои на 13 януари.

Мотивът бе, че в събота много хора са на работа и ако участниците биха могли да се освободят или да ползват ден отпуск, голяма част от публиката ще се лиши от емоцията и удоволствието да се наслади на зрелищния фестивал.

Затова предложението на повечето ръководители на сурвакарските групи бе събитието да се отложи със седмица и да се състои, както обикновено, в неделя.

Добавете Вашия коментар

TOP