Решението за заем от 18 милиона в Благоевград е незаконосъобразно

27 Септември 2022 | 12:31
2 коментара
Общество
Решението за заем от 18 милиона в Благоевград е незаконосъобразно

Благоевградският губернатор Николай Шушков върна решението за теглене на заем в размер на близо 18 милиона лева за парк "Бачиново" и плажа в града.

Като основен мотив се посочва неспазване на разпоредбите на Правилника за организация и дейността на Общински съвет-Благоевград, касаещи разглеждането повторно на въпрос, който вече е решен с влязъл в сила административен акт.

"В случая общинският съвет е заобиколил закона, като е внесъл за разглеждане едно вече отхвърлено предложение на кмета на общината за поемане на дълг, внасяйки го за ново разглеждане, но вече от името на група съветници. С отхвърляне на предложението на кмета за поемане на дълг, процедурата по реда на чл. 13 и следващите от Закона за общинския дълг е приключила.", пише в заповедта на Шушков.

Юристите в Областната администрация са категорични, че на сесия, проведена на 27 май, кметът Стоянов е внесъл искане за заема, но съветниците тогава са го отхвърлили. Реално тогава е влязло в сила. На последващото заседание на 16 септевмри за огромния дълг ръце вдигнаха 24-ма в ОбС.

Препис от връчен на председателя Радослав Тасков и на кмета Илко Стоянов.

Добавени коментари

До Ха ха публикува:
27 Септември 2022 | 20:03
Моля общински съветници да не коментират!
Ха ха публикува:
27 Септември 2022 | 16:37
Стига с този смешник!

Добавете Вашия коментар

TOP