Решение на Общински съвет- Разлог от провелото се редовно заседание днес

27 Октомври 2022 | 21:15
0 коментара
Общество
Решение на Общински съвет- Разлог от провелото се редовно заседание днес

Общински съвет- Разлог прие проектно- предложенията за кандидатстване за „Енергийна ефективност в сградите на кметство с. Бачево и кметство с. Горно Драглище“ по процедура за  Енергийна ефективност „Реконструкция, ремонт, оборудване и/или обзавеждане на общински сгради, в които се предоставят обществени услуги, с цел подобряване на тяхната енергийна ефективност“ и  „Рехабилитация и реконструкция на общински пътища BLG 1194 гр. Разлог – с. Бачево и участък от BLG 1192 с. Баня - с. Добърско ведно с прилежащите съоръжения и принадлежности“ .
„Община Разлог не пропуска възможности за външно финансиране, въпреки стабилния бюджет“, заяви зам.- кметът Иван Гюров.
Общинските съветници дадоха съгласие за кандидатстване на Община Разлог по процедура чрез директно предоставяне на безвъзмездна финансова помощ по Програма за храни и основно материално подпомагане Топъл обяд“ и съгласие за определяне на дейността по предоставяне на топъл обяд като местна дейност.
Местният парламент одобри и желанието за кандидатстване на Община Разлог за закупуване на нов лекотоварен автомобил за разнасяне на храна за нуждите на Общинско предприятие „Домашен социален патронаж“ гр. Разлог пред фонд „Социална закрила“.

По време на сесията г-н Зайков повдигна темата за срокът за предоставяне под наем на земи от общинския поземлен фонд. Общинският съветник отправи апел към общинска администрация да внася предложения с еднакви срокове в полза на цялото общество, а съветниците същевременно да не предлагат промяна в тяхната давност, ако не е наложително.

Решение на Общински съвет- Разлог от провелото се редовно заседание днес

Добавете Вашия коментар

TOP