РЕШЕНИЕ НА КОАЛИЦИЯТА: Управлението е стабилно, остава до края на мандата

16 Юли 2020 | 11:09
0 коментара
Политика

“Обединихме се около няколко решения. Първото от тях е, че коалицията запазва своята стабилност и в този съства ще продължи управлението на държавата до завършване на мандата”, заяви Валери Симеонов след Коалиционния съвет.

Късно вечерта в сряда премиерът Бойко Борисов поиска оставките на трима министри – на финансите Владислав Горанов, на икономиката Емил Караниколов и на вътрешните работи Младен Маринов.

Относно въпроса за всякакви кадрови промени, Коалиционните партньори са единодушни, че ще се занимават с тях след отхвърляне на вота на недоверие от БСП.

“Вотът няма да мине, но промени ще има”, беше лаконичен Красимир Каракачанов.
“България е правова държава и ние се движим по правилата. Министрите имат голяма подкрепа и всеки от тях е свършил много”, добави премиерът Бойко Борисов.

“Депозирани са при мен оставките на трима министри, действително имат голяма подкрепя и всеки един от тях е свършил много за България. Има рекорден ръст на инвестиции. Маринов няма неразкрито убийство, полага и огромни усилия за обществения ред. Караниколов 3 години министерството на икономиката способства за растежа на БВП. Гротескно е, че партия като БСП може да иска вот на недоверие. Мотивите им са изсмукани от пръстите”, каза Борисов.

“От тях нула свършена работа за кризата в Перник. България е единствената държава, която отрече COVID-19. Идват много тежки времена. Сега едни хора са недоволни от едно, други от друго. Служебно правителство – абсурд. Тогава ще се подмени протестът с наши протести”, каза още той.

“В чии ръце ще гръмне кризата даже няма значение, ще пострадат огромни маси. Да не би да е удоволствие да си премиер или министър. Кой от тези на площада е по-опитен от нас. Започва среща с най-голямата партия в Европа”, каза Борисов.

Добавете Вашия коментар

TOP