Решават делата за оспорения вот в Благоевград

21 Ноември 2023 | 15:45
0 коментара
Общество
Благоевград
Решават делата за оспорения вот в Благоевград

Провериха и преброиха бюлетини от вота за съветници в Благоевград.

В присъствието на прдседателя на ОИК в Административен съд ревизираха изборните книжа в СИК 125, ситуирана в благоевграското село Габрово.

Такава бе претенцията на Ваня Алексиева Алексиева, неуспяла да влезе в ОбС. В жалбата си сочи, че неправилно са отразени личните преференции.

Съдебната ревизия бе допусната след констатирано разминаване между данните, отчетени в протокола на СИК 125, и видеозаписа от преброяването на бюлетините, преглед на който бе извършен в заседание по делото. 

С оглед констатациите от извършената съдебна проверка на изборни книжа, по искане на жалбоподателите, съдът допусна и назначи съдебно-математическа експертиза, която да даде отговор променя ли се подредбата и как в листите на Коалиция „Продължаваме промяната – Демократична България“ и „МК ВМРО-БНД (БЪЛГАРСКИ ГЛАСЪ)“, според отчетения преференциален вот.

Следващото заседание по делото е насрочено за 29 ноември. Днес бяха проверени бюлетините и в други секции в Благоевград, също по жалби на меракции за местна власт от Продължаваме промяната.

Добавете Вашия коментар

TOP