Решават дали да освободят подпалвача на "Купола" в Благоевград

18 Ноември 2021 | 15:10
1 коментара
Криминално
Решават дали да освободят подпалвача на Купола в Благоевград

В закрито съдебно заседание решават дали да освободят подпалвача на "Купола" в Благоевград Орлин Соколов.

Той е внесъл искане чрез адвоката си Албина Анева да бъде изменена мярката му за неотклонение "задържане под стража".

Той ще бъде доведен към 13.00 часа днес в сградата на съда под засилена охрана. Журналисти обаче нямат право да присъстват в залата. От съда се оправдават с мерките срещу коронавируса.

Припомняме, Орлин Соколов от Дупница запали с бутилка бензин култовата сграда "Купола" в центъра на Благоевград на 5 септември. Той и негов приятел били в пиано бар "Балкантон", но ги изгонили заради пиянски ексцесии. Орлин се върнал час по-късно с бензин и залял електрическото табло. Соколов, който е син на бившия магистрат от Дупница Седевчо Соколов, направил опит да изчезне от страната, но го заловили на ГКПП-Калотина.

Сградата с купола, която е на метри от тази на Общината, все още е затворена. Прави се ремонт на покрива. Изненадващо част от помещенията смениха собствениците си. Офисът на ОББ закупи бившият благоевградски съветник Рашко Динков.

Добавени коментари

някой публикува:
18 Ноември 2021 | 18:19
Нека да заплати щетите и да го пускат ! Ако ли не, да бачка в затвора и да изплаща ! Иначе какво означава, безчинстваш,палиш и знаеш,че си безнаказан ! Анева,ако този запали твоя дом ще го защитаваш ли ? Един вид той е запалил нашия общ дом на всички ни . И ако държавата го пусне,значи наистина си заслужаваме тези политици и тези съдии !

Добавете Вашия коментар

TOP