Реновират съоръжения в парк „Ловен дом“ в Благоевград, правят и водопад

27 Август 2020 | 13:41
1 коментара
Бизнес

Община Благоевград ще предвиди средства за обновяването и реновирането на някои от съоръженията в парк „Ловен дом“ в Благоевград.

Те ще бъдат заложени в бюджета за следващата година, заяви заместник-кметът по строителството Евгени Терзиев, цитиран от БНР. В момента паркът се поддържа от общинската фирма за чистота „Биострой“. Има какво още да се желае, категоричен е Терзиев. .

Алеите в парк „Ловен дом“ се нуждаят от нова настилка, някои от стълбищата са в окаяно състояние и е необходимо да бъдат ремонтирани.

Основен проблем е опазването на осветителните тела, които често са обект на посегателство от страна на недобросъвестни граждани, сподели един от охранителите на парка. Някои от чешмичките работят, но големият шадраван е пресъхнал. Общината има намерение да го направи отново атрактивен, ще има и водопад, обеща заместник – кметът Евгени Терзиев. Той увери, че ще бъде ремонтирана и сградата на Обсерваторията, която в момента пустее и се руши. Клуб по ориентиране ползва първия етаж. Останалите помещения са празни.

Двете детски площадки, красивата природа и чистия въздух довеждат и сега мнозина благоевградчани в Ловния дом. Най-често парка посещават родители с деца и тенисисти, които позват близките кортове. Групи младежи също търсят спокойствието и уюта на Ловния дом.

От няколко години в парка има денонощна охрана. Трима служители на общината се грижат за реда и спокойствието на посетителите. Красивите дървета осигуряват прохлада през лятото и провокират гражданите да търсят спасение от високите температури. Въпреки грижите, които общината полага от години, все още това място не е посещава толкова много, както в годините преди промените.

Сега Община Благоевград си е поставила за цел да възвърне някогашната слава на емблематичния за областния център Ловен дом, за която мнозина от по-възрастното поколение си спомнят с носталгия.

Добавени коментари

БНР публикува: публикува:
27 Август 2020 | 19:06
БРАВО!!! Тук сме цитирани.

Добавете Вашия коментар

TOP