Ремонт за над 1 млн. лв. на пистата и половината от залите в СК „Пирин“ в Благоевград залага общината

27 Февруари 2023 | 17:33
0 коментара
Бизнес
Ремонт за над 1 млн. лв. на пистата и половината от залите в СК  Пирин  в Благоевград залага общината

Ремонт на половината зали и лекоатлетическата писта в Спортния интернат в Благоевград планира общината и стартира процедури за избор на изпълнители. 435 342.82 лв. без ДДС е прогнозната сума за обновление на пистата, като се предвижда удължаването й с повече тартан, включително и нов трап за скачане.

Ремонтът на залите „Хандбал“ и „Гимнастика“ пък се очаква да излезе до 672 978.75лв. без ДДС. В обявената обществена поръчка е заложено подмяна на подовата настилка, таваните и осветлението, нова дограма, а за хандбалната зала и нови мрежи и седалки за публиката.

„Миналото лято кандидатствахме с проекти пред  Министерство на младежта и спорта, откъдето се надяваме да получм финансиране“, коментира шефът на общинското звено „Спортни имоти“ Драган Стойков.  Към момента на обявяване на процедурите за избор на изпълнител такова все още няма гарантирано.

Припомняме, че вече 4 месеца баскетболните клубове тренират в напълно обновената баскетболна зала в СК „Пирин“. Тя бе изцяло ремонтирана с дарение от над 100 000 лв. от бизнесмена Георги Спасов и вече отговаря на всички изисквания за провеждане на официални баскетболни и волейболни  мачове.

Източник: Вестник Струма

Добавете Вашия коментар

TOP