Ректорът на ЮЗУ категоричен: Фалшиви дипломи и нелигитимни изпити няма

06 Март 2024 | 13:49
9 коментара
Общество
Благоевград
Ректорът на ЮЗУ категоричен: Фалшиви дипломи и нелигитимни изпити няма
След като през последните няколко месеца от Югозападния университет "Неофит Рилски" - Благоевград отказваха да коментират сигнала от бившия преподавател доц. Стефан Дечев за корупционни практики във висшето учебно заведение и последвалите проверки от Министерството на образованието и науката и Окръжна прокуратура - Благоевград, днес ректорът проф. Николай Марин даде пресконференция по темата, пише Фокус.


"Фалшиви дипломи няма. Нелигитимни изпити няма. Нарушения в специалност "Право" няма, тъй като Министерството на образованието е издало холограмни стикери, тоест проверило е цялата документация и е потвърдило, че тя е в съответствие със законодателството", каза още проф. Марин.

Той уточни, че в качеството си на ректор не е получил доклад от МОН за извършената проверка в ЮЗУ в периода 11-13 декември 2023 година. 

Ректорът коментира, че като преподавател в ЮЗУ, историкът Стефан Дечев, чиито сигнал проверяват институциите, е имал проблем с администрирането на студентите в специалност "История“.

"Този проблем бе създаден от самият доц. Дечев, защото несвоевременното нанасяне на оценки е пречка за студентите", поясни ректорът на благоевградския университет. 

Марин прибави, че Дечев не е нанасял навреме оценките след изпити в главната книга, тоест не си е изпълнявал задълженията като преподавател, но пък е подал сигнал за нередности.

Проф. Марин каза още, че с писмо е поискал от МОН удължаване на проверката, като молбата му е уважена и проверката е удължена до 15 април.

Добавени коментари

Николай Ралчев -Тутракан публикува:
08 Март 2024 | 07:43
Николай Петков РАЛЧЕВ се казвам и живея в гр.Туъракан7600 на ул.Панайот Хитов 5.Аз съм на 48 години и се боря от години срещу съдиите от РС-Тутракан. Моля да проверите тяхните дипломи фалшиви ли са.Понеже тези съдии нищо не разбират. Аз работя и съм нормален.Нищо че за мен говорят всички, че аз съм луд психопат.Аз си пия хапчетата ми редовно вече.Не както преди.
Запознат публикува:
08 Март 2024 | 00:03
Г-н Марин,много угодно акцентирате върху това,че фалшиви дипломи в ЮЗУ няма,ама не казвате,че има платени такива,което пак е вид корупция.
Запознат публикува:
08 Март 2024 | 00:01
Фалшиви дипломи и нелигитимни изпити може и да няма,ама платени държавни изпити и дипломи има! Г-н Марин,какво прави лицето Георги Шапков в 6-ти корпус на ЮЗУ(Американския) по време на държавните изпити на ПИФ?Вие като заместник и след това като декан на този факултет не сте ли се питал?
Асен публикува:
07 Март 2024 | 13:18
Луд ceкc няколко часа, силна еpeкция, ярки оpгaзми, много cпеpмa и повишен тeстoстеpон и безoпаcно на всяка възpaст! Не пpопyскайте шансa да напpавите секса си незабpавим:---- https://use.my/man
Мдаа публикува:
07 Март 2024 | 06:53
Не са ходили на изпити протоколите са попълнени НО нарушения няма въпреки че тия протоколи са документ с невярно съдържание
Тумба лумба, далаверката си върви, думите не значат нищо когато не са покрити с дела. При една истинска проверка ще има заря на високо. Големи смешки публикува:
06 Март 2024 | 23:56
Знайко публикува:
06 Март 2024 | 18:46
Тази лоена топка с външност на австралопитек да отговори (ако може) на писмото на бивши преподаватели до министъра (https://frognews.bg/novini/dali-izdadenite-narushenie-diplomi-legitimni-bivshi-prepodavateli-iuzu-blagoevgrad-otvoreno-pismo.html), където са цитирани точно само малка част от безобразията му и тези на гуруто му Боре Тъпото, а не да подскача като прасе на чеверме! Женка му си взела “диплома“ за виШУ по право за 3 години (!) и в там нямало нарушения?!? Аланкоолу, тези номера ги въведе още АлВо (Сашо Воденицата) за привилегировани “ВИП“ особи като полицаи, мутри, силиконки и прочее херои, докато ти още не си беше тапията от ПИФ-а!
Ха ха ха публикува:
06 Март 2024 | 18:07
Ха ха ха рано или късно всичко излиза на показ!!!
Вуте от ЮЗУ публикува:
06 Март 2024 | 15:59
е кее че има като ти издаваше ти мама ти да е.ба и на престъпника. НИЩО не излиза от БЪлгария, НИЩО! Вижте само какъв некадърен боклук е ректор! немам думи!

Добавете Вашия коментар

TOP