Ректорът на ЮЗУ издаде заповед за разхлабване на изискванията за присъствено обучение от понеделник

18 Февруари 2022 | 14:09
0 коментара
Общество

Със заповед от днес на ректора на Югозападен университет “Неофит Рилски” проф. д-р Борислав Юруков, считано от 21.02.2022 г. (понеделник) до 31.03.2022 г. се правят изменения и допълнения във въведените противоепидемични мерки.

Въведените ковид мерки, касаещи присъственото обучение, масови мероприятия, колективни спортове… могат да не се прилагат когато:

100 процента от участниците (преподаватели, студенти, други лица) в съответния обект са ваксинирани или преболедували COVID-19 или разполагат с резултат от проведено преди влизане в обекта/мероприятието изследване, удостоверено с валидни документи за ваксинация, преболедуване или изследване.

Ректорът/ръководителят на основното звено/заместник-ректорът/помощникректорът е взел решение и е създал необходимата организация за допускане само на лица, които: са ваксинирани или преболедували COVID-19, удостоверено с валидни документи, представят отрицателен резултат от проведено до 72 часа преди влизане в обекта/мероприятието изследване по метода полимеразно верижна реакция за COVID19 или бърз антигенен тест (до 48 часа преди влизане на обекта/мероприятието)

Освен в посочените случаи, може да се провежда присъствен учебен процес по решение на ръководствата на факултетите, ако са изпълнени следните условия: въведено е обучение по график, при което не се допуска едновременно провеждане на практически или семинарни упражнения на повече от 50 % от групите, както и смесване на групи; създадена е организация за провеждане на лекции при 50 % заетост на аудиториите/залите; в) извършва се редовно проветряване на всеки час и дезинфекция на помещенията, хигиена на ръцете и носене на защитни маски за лице от студентите и преподавателите.“/Struma.bg

Добавете Вашия коментар

TOP