Рекорден брой ученици се явиха на състезанието по английски език KGL 2022

22 Март 2022 | 15:18
0 коментара
Общество
Рекорден брой ученици се явиха на състезанието по английски език KGL 2022

Вторият етап на надпреварата, организирана от Асоциацията на Кеймбридж училищата в България, се състоя на 19 март

 

Близо 600 възпитаници от 118 училища – членове на Асоциацията на Кеймбридж училищата в България, се явиха на националния кръг на състезанието по английски език Kangaroo Global Linguistics. То се проведе на 19 март, а домакини бяха Природо-математическа гимназия „Яне Сандански“ и Второ ОУ „Гоце Делчев“ в гр. Гоце Делчев.

 

Във вътрешноучилищния кръг, състоял се на 19 февруари 2022 г. участваха рекордния брой от близо 5000 ученици от 121 училища, от които 10% се класират за втория етап. Състезанието е отворено за всички ученици от 8 до 18 годишна възраст от училищата- членове на асоциацията с различно ниво на знание на езика от А1 до В2.

 

Средата на месец април предстои да стане ясно кои са победителите, които ще отидат на третия – международен кръг на състезанието KGL през септември в Солун, Гърция, където ще премерят сили с техни връстници от други страни.

 

Награждаването на победителите от националния кръг на състезанието по английскси език между учениците от Асоциацията на Кеймбридж училищата в България по традиция ще се проведе по време на националната конференция „Ден на Кеймбридж“, която ще се проведе отново на живо, след две годишно прекъсване, в началото на месец юни.

 

„Тази година отбелязваме рекорден интерес от учениците към състезанието KGL 2022, въпреки пандемичната обстановка. Благодарни сме на всички учители и директори, които направиха и правят това възможно“, коментира Владимир Колев, председател на управителния съвет на Асоциацията на Кеймбридж училищата в България.

 

Състезанието Kangaroo Global Linguistics е най-голямото училищно състезание по английски език в света, което у нас се организира от Асоциацията на Кеймбридж училищата в България, създадена от издателство Клет България. Целта му е учениците да премерят знанията си по английски език със своите връстниците в страната, а най-добрите сред тях – и на международен кръг, и по този начин да засилят стремежа си към още по-голямо усъвършенстване на знанията.

 

До момента през него са преминали над 100 000 ученици, като 10 000 от тях са били класирани за втори и трети кръг на състезанието.

Добавете Вашия коментар

TOP