Рекорден брой от 12 фирми в надпревара да обновят за 630 000 лв. читалището и Камерна опера

07 Януари 2022 | 10:19
0 коментара
Бизнес
Рекорден брой от 12 фирми в надпревара да обновят за 630 000 лв. читалището и Камерна опера

12 фирми кандидатстват да доставят и монтират обзавеждане на читалище „Н. Вапцаров” и Камерна опера, които споделят една сграда в Благоевград. Поръчката е на обща стойност 634 731,64 лв. без ДДС и визира освен ново обзавеждане на сградата, за която е в ход и поръчка за саниране, и доставка на компютри, музикални инструменти и сценични завеси.

194 176.96 лв. без ДДС е заделената сума само за обзавеждането, като общината е посочила, че то трябва да стане маскимум за 60 дни. Кандидати да го извършат са столичното дружество „Лидер Конструкт” ЕООД със собственик Никола Колев, дупнишката фирма „НАД Дизайн” ЕООД на Митко Петров, Стоян Пудев, собственик на благоевградската фирма „Перфект мебел” ЕООД, „Музикален център Икономов” ООД на Томчо Икономов, „Перун-ККБ” ЕООД на благоевградчанина Кирил Кирилов, регистрираното в Габрово дружество „Смарт бизнес къмпани” ЕООД на Никола Рахнев, „Престиж Бизнес-93” ООД на Любен Янев и Георги Шапков, столичната фирма „Транс Ко 04” ЕООД, управлявана от Тончо Гарушев, собственост на кооперация „Панда”, благоевградската „Ай Офис” ООД на съдружниците Ангел Шопов и Йордан Николов, столичното дружество „Екселор Холдинг Груп” ЕАД, управлявано от Иванина Сярова-Фатух, „Индустриал сервиз инженеринг” ЕООД, регистрирано в София с управител Йордан Маринов и „Гамео” ЕООД на Георги Дочев от София.

За доставка и монтаж на компютри за 80 602.01 лв. без ДДС оферти са подали осем фирми: „Перун-ККБ” ООД, „Смарт Бизнес Къмпани” ЕООД, „Транс Ко 04” ЕООД, „Стемо” ООД с регистрация в Габрово, „Ай Офис” ООД, „Индустриал Сервиз Инженеринг” ЕООД, благоевградската „Хард и Софт” ЕООД на Йордан Валев и „Джей Би Електроникс” ЕООД, регистрирана в София, с управител Снежанка Любенова.

Само три дружества се конкурират за доставка на музикални инструменти: „Музикален цунтър Икономов” ООД, русенската „ПИП Електроникс” ЕООД на Петър Петров и софийската „Динакорд-България” ЕООД на Ангел Димовски.

В списъка с нужните инструменти фигурират акустично пиано, дигитално стейдж пиано, тимпани, ксилофон, малък барабан, чинели, кларинети, флейта, тромпети, струни за цигулка, виола, контрабас и виолончело, концертен роял, акордеони, лампи за пултове, акустична цигулка – заедно с калъфи за повечето от тях.

Максималната сума, отпусната за инструменти, е 300 202,67 лв. без ДДС, като изискването на общината е да се доставят до 60 дни.

Пет дружества са подали оферти за доставка и монтаж на сценични завеси, чиято цена не може да надвиши 59 750 лв. без ДДС. Това са „Музикален център Икономов” ООД, „Престиж бизнес-93” ООД, „Транс Ко 04” ЕООД, „Динакорд България” ЕООД и „ПИП Електроникс” ЕООД.

Офертите на всички участници бяха отворени вчера и след като ги прегледа, комисията ще прецени дали всички отговарят на изискванията на общината, за да бъдат допуснати до отваряне на ценовите им предложения.

Припомняме, че в края на декември стана ясно, че в конкуренция да ремонтират, санират и обновят сградата на читалището и Камерна опера на площад „Македония” в Благоевград се включиха три фирми и едно обединение, а прогнозната стойност на строителните дейности е 2 752 000 лв. с ДДС, като финансирането е по ОП „Региони в растеж”. За мащабната поръчка спорят „Престиж бизнес-93“ ООД на Любен Янев и Георги Шапков, „Браво-строй“ ЕООД на Димитър Янков, ЕТ „Маргарита-П-Иван Костадинов“ и обединение „МВ-2022“ ДЗЗД между „Стилстрой-М“ ООД на Михаил Камбитов и Венцислав Малчев, и „Инвест 14“ ЕООД на Върбан Хаджигаев.

Заложеният срок за извършване на проектирането и строителните дейности е максимум 300 календарни дни.

Източник: Вестник Струма

Добавете Вашия коментар

TOP