Рекорд! Семейство от Гоце Делчев празнува 78 години брачен живот

15 Февруари 2024 | 14:36
0 коментара
Хайлайф
Благоевград
Рекорд! Семейство от Гоце Делчев празнува 78 години брачен живот

78 години брачен живот отбеляза преди броени дни най-дълголетното семейство в община Гоце Делчев. Верка и Стефан Стефанови сключват граждански брак на 26 януари 1946 г. След броени месеци тя ще навърши 100 години, а той – 99.

През тази седмица се отбелязва Световната седмица на брака, която се чества с различни инициативи в България за 13-та поредна година.

По този повод, кметът Владимир Москов посети семейството с най-дългогодишен брачен живот на територията на община Гоце Делчев, връчи им поздравителен адрес и подаръци по повод впечатляващата годишнина.

„Сигурен съм, че през тези години сте преминали през всякакви житейски изпитания, но сте устояли на всичко и днес сте един прекрасен пример за всички нас. Както Вашето семейство, близки и роднини, така и всички ние – жителите на община Гоце Делчев, се гордеем, че имаме съграждани като Вас, които да бъдете наши ценни наставници, и най-добрия пример за прекрасно, сплотено и любящо семейство“, каза кметът Владимир Москов.

Семейство Стефанови споделиха, че през тези 78 години са имали както щастливи, така и трудни моменти, но всеки спор са завършвали с прошка и компромис. „Благодаря ви за уважението и затова, че сте се сетили за нас. Днес младите хора не са така търпеливи и много често си развалят семействата заради дребни проблеми. Семейството е най-важното нещо. Ние сме щастливи, че имаме голямо уважение както от децата ни, така и от техните семейства, внуците и правнуците ни“, сподели Стефан Стефанов.  

„Желая Ви да запазите своя дух все така бодър, да бъдете живи и здрави, да продължавате да ни вдъхновявате и мотивирате, да ни бъдете за пример“, каза кметът Владимир Москов.

 

 


Рекорд! Семейство от Гоце Делчев празнува 78 години брачен животРекорд! Семейство от Гоце Делчев празнува 78 години брачен животРекорд! Семейство от Гоце Делчев празнува 78 години брачен живот

Добавете Вашия коментар

TOP