РЕКЕТ в Narod.bg: Димитър Бръчков върти транспортна схема със секретаря на ГЕРБ-Петрич на гърба на общината

29 Май 2023 | 20:47
2 коментара
Общество
България
РЕКЕТ в Narod.bg: Димитър Бръчков върти транспортна схема със секретаря на ГЕРБ-Петрич на гърба на общината

Порочният тандем от хунтата ГЕРБ Димитър Бръчков и Георги Ангелски трябва да бъдат проверени дали не се възползват от властта в интерес на своите чекмеджета заради обоснованото предположение, че въртят транспортна фирма, която печели луди пари покрай община Петрич, съобщава Narod.bg.

И тия двамата се пишат от „Промяната“…

Още в далечната 2015г. в предизборно видео Ангелски и Бръчков обещават „нова транспортна схема“ и „нова автогара“ за петричани. Оттогава изтече много вода, Ангелски е секретар на ГЕРБ-Петрич, а Бръчков кмет 8-ма година, автогара няма, но далаверите, естествено, не са спирали.

Общинари признаха пред Narod.bg, че Ангелски е забъркан в редица скандали – от корупция в ДАИ, за което има видеозапис с негови признания как е вземал с „малката лъжичка“, а тези в София с голямата, през признанията на бизнесмен, който е бил изнудван за пари, до скандали с наркопроизводство (виж карето, б.ред.).

Любопитно е, че първата част от обещанието е спазено – новата транспортна схема на Ангеслки и Бръчков започва да се реди, като транспортни фирми с традиции се принуждават да влязат в игрите им и да почнат да спонсорират кампании на ГЕРБ и кмета с над 30 досъдебни производства, за да получават автобусни линии.

Полакомилите се петрички гербаджии обаче решават да нагазят още по-дълбоко и в транспортния бизнес, като под предлог, че ще помагат на създадената през 2019 г. транспортна фирма „РУБИН ТРАВЕЛ“ ЕООД на местен бизнесмен, се опитват да я обсебят.

За разлика от схемата с боклука и обсебената фирма за сепариране и сметоразделяне „ТЕО МОРИС- БЪЛГАРИЯ“ ЕООД на Асен Опренов, тук въпреки изнудването и заплахите срещат отпор, след което Ангелски в края на  2020г. излиза от редиците на ОбС-Петрич, за да създаде в началото на 2021 г. собствена по документи, но неофициално в съдружие с Бръчков, транспортна фирма „АНДИ ТРАНС 21“ ЕООД. Името издава и реалните собственици – АНгелски и ДИмитър.

След натиск от страна на кмета на хунтата над училищни директори, спортни клубове, деятели, туристически сдружения и др., фирмата само за 2 години постига завиден успех и вече разполага с голям и модерен автобусен парк.

И нещо изключително важно, което прокуратурата трябва непременно да провери – служители от администрацията в Петрич са възмутени, че автобусите на фирмата зареждат гориво на картона на… Общината.

За отбелязване е и фактът, че в сегашните „чести“ изборни времена транспортирането на чували с бюлетини на ОИК-Петрич възлага предимно на бръчково-ангелската фирма. Защо ли?!

Автобусите на „Анди Транс 21“ ползват района на сметището в Петрич като безплатен гараж

Със създадената транспортна фирма и кражбата на фирма за сепариране и сметоразделяне „ТЕО МОРИС- БЪЛГАРИЯ“ ЕООД на Асен Опренов, тандемът Ангелски и Бръчков вече изпълняват и другото си предизборно обещание – в своеобразна „нова“ автогара за петричани се превръща и дворът на петричкото сметище, което се ползва от Ангелски за гараж, сякаш му е бащания…

Реклама

К А Р Е

Секретарят на ГЕРБ гръмна с нива канабис, МВР мълчи

Георги Ангелски и Димитър Бръчков много скоро ще станат национално известни покрай новина от прокуратурата

През август 2020-а нива с канабис откриха полицаите на ГКПП – Златарево до вилата край с. Гега на петричкия общински съветник и секретар на общинската организация на ГЕРБ Георги Ангелски.

Растенията били забелязани при обход на района и хеликоптер в хода на провеждаща се тогава полицейска операция във връзка с наркопроизводството и наркоразпространението.

При проверка на място на нивата бил задържан първият братовчед на Ангелски – Пламен. При писмените показания, дадени от гербаджията, Г. Ангелски посочил братовчед си като човек, който наглежда имота в негово отсъствие. Не е ясно как съветникът и брат му Стефан, които са съсобственици на имението, не са забелязали при отскачането си до вилата специфичните листа на канабиса до прозорците на спалните им.

„Ченгеджийски истории, имотът е наследствен и не мога да отговарям за другите”, бе лаконичният коментар на Ангелски по телефона пред „Струма”.

Любопитното е, че цели три дни след акцията до с. Гега новината за мариуханата до имота на Ангелски не се появи в ежедневните бюлетини на МВР, където се прави преглед на криминалните прояви през последните 24 часа. Бюлетините винаги започват с полицейски находки на силно разпространения в Петричко канабис, но случаят с дрогата, с която се свърза името на Ангелски, така и не се видя бял свят.

52-годишният Георги Ангелски е съветник от ГЕРБ втори мандат. Тези, които не го знаят от изявите му в ОбС или с партийна работа в ГЕРБ, го познават като бивш шеф на ДАИ, откъдето ту го отстраняваха, ту сам напускаше, ту после пак подаваше документи за шефския пост.

За пръв път гербопитекът застана начело на Автомобилната инспекция в Благоевград през 2011 г., на мястото, освободено от пенсиониралия се Иван Василев. После от ДАИ изтече информация, че победил останалите 7 претенденти за поста с подходящо образование – магистър по технология и управление на транспорта, и 10 г. професионален стаж, включващ 5 г. началник на автогарата в Петрич.

Малко по-късно Ангелски бе освободен от поста, а причините и до днес са загадка. През 2014 г. той беше реабилитиран по съдебен път, но през дeкeмври 2016 г. напусна системата по собствено желание, като изтъкна за това „лични причини“.

През 2019-а явно личните причини „изчезнаха“, защото гербаджията пак се яви на конкурс за шеф на ДАИ, но този път котка му мина път и не успя да влезе за трети път в началническия кабинет. източник: Narod.bg

Добавени коментари

Стойчо публикува:
30 Май 2023 | 07:16
Бръчков иди си колега идиси и не се връщай. Бръчков дали знаеш колко ти навреди Ангелски. Бръчков иди си с мир хората не те искат дори те мразат а нямали народна любов няма кметуване няма да имаш и съветници няма да има и пари защото заедно с баце сте по пързалката. Бръчков защо направи хората да те мразят защо. чао чао чао чао Мите.
схемите в петрич публикува:
29 Май 2023 | 22:17
схемите в петрич излизат на светло за ангелски н е тайна транспорта чоната може да го отвърди и асен балджиев може да каже ного работи.

Добавете Вашия коментар

TOP