Регистрираната престъпност в Кюстендилско бележи намаление в сравнение с предходните две години

22 Март 2024 | 18:42
1 коментара
Криминално
Кюстендил
Регистрираната престъпност в Кюстендилско бележи намаление в сравнение с предходните две години

Регистрираната престъпност в Кюстендилско бележи намаление в сравнение с предходните две години, стана известно по време на представянето на отчета на Окръжната прокуратура в Кюстендил. Общият брой на престъпленията е 1164, разкритите са 673 - 57,82%, като се отчита увеличение по този показател, съобщи административният ръководител на Окръжната прокуратура в Кюстендил прокурор Камелия Стефанова.

По-голям спрямо 2022 година, но по-нисък в сравнение с 2021 година, е броят на общо пострадалите физически лица – 1139, от които 48 са непълнолетни, а 63 – малолетни. Незначително е намален броят на пострадалите юридически лица – общо 75, посочи още Стефанова.

Общо 4476 са преписките, по които са работили прокурорите през изминалата година. Най-многобройни остават престъпленията против собствеността, при които преобладават кражбите. На второ място по брой са образуваните досъдебни производства от вида "общоопасни престъпления", а на трето - престъпленията против личността.

Увеличен спрямо предходните две години е броят на прекратените досъдебни производства - 2456, от които поради изтекла давност -1659, съобщи още административният ръководител на прокуратурата.

Постановените осъдителни и санкционни решения са общо 574, а броят на осъдените лица с влязъл в сила съдебен акт е 600.

Гости на отчетното събрание днес бяха Светлана Бошнакова – член на прокурорската колегия на Висшия съдебен съвет, Антоанета Близнакова – прокурор във Върховната прокуратура, Емилия Русинова - зам.-апелативен прокурор на Апелативна прокуратура-София, ръководителите на Административния и Окръжния съд, директорите на Областната дирекция на МВР и "Гранична полиция".БТА

Добавени коментари

Didier публикува:
22 Март 2024 | 20:23
Здравейте г-н/г-жо Аз съм индивидуален финансов експерт, който мога да ви дам бърз заем, вариращ от €2000 до €800,000,00 при лихва от 2% с условия, които ще улеснят живота ви. Така че, ако имате нужда, не се колебайте да се свържете с нас на следния адрес. Имейл: [email protected] Имейл: [email protected] Телефон за WhatsApp: +33644681046

Добавете Вашия коментар

TOP