"Реформаторски блок" - Банско: България стана свидетел на срам и позор, обиждащ жителите на Банско

18 Октомври 2015 | 12:10
1 коментара
Общество
Реформаторски блок - Банско: България стана свидетел на срам и позор, обиждащ жителите на Банско
Как един предизборен дебат за бъдещето урони имиджа на град с история и свободолюбиви и борбени души

По повод дебата на 17.10.2015 г., Реформаторският блок в Банско искаме да изразим възмущението си от семейния скандал, разразил се в ефира на БиТи Ви. Един предизборен дебат за бъдещето на общината, който реално не се състоя, урони престижа на Банско, което заслужава да бъде на световната карта не само като поредния известен зимен курорт, а да бъде уважавано заради приноса си в историята на страната ни, запазването на българския дух и култура с едни хора, устояли не само суровите планински зими, а давали таланта и пролели кръвта си, за да можем днес да се наричаме българи. Наследници ли сме днешните банскалии на тези свободолюбиви и борбени души?!

Дебатът в националния ефир, на който кандидат-кметовете ни трябваше да покажат, че ще решават проблемите на общината и работят за всеки един от съгражданите си, бе провален. Вместо сблъсък на идеи и конструктивен диалог за бъдещето на Община Банско, в ефира се разигра поредната серия от една сага, която съгражданите ни са принудени да гледат с отвращение години наред, а в крайна сметка стана достояние на цяла България. Идеите и решенията за бъдещето и конструктивния политически диалог бяха превърнати във фиаско от лична конфронтация и взаимни обвинения. Черният Пи Ар, разразил се през последните месеци в Банско бе материализиран в студиото на БиТиВи, където действащият кмет отказа да присъства( по думите на водещата „…студиото, което Вие не знам защо неглижирате, в това студио, освен Вашите трима опоненти, идват елитът на българската култура и елитът на политическия ни живот, но очевидно то не е по ваша мярка. ”).

Ние от Реформаторския блок в Банско заявяваме, че ситуацията е срамна, позоряща и обиждаща жителите на Банско, които очакват изборите да са конкуренция на визии за бъдещето, решения на проблемите им и отговори на важни за ежедневието им въпроси, а не парад на евтин политически цинизъм и популистки боричкания. Време е това да приключи и на 25-ти ще се случи.

Добавени коментари

??? публикува:
18 Октомври 2015 | 22:59
Лазаре,Краваров те засенчи и не ти даде да продумаш.Такъв ти беше мандата като зам.кмет толкова години.Само те използваха.

Добавете Вашия коментар

TOP