Редки породи кучета дефилираха по време на киноложка изложба в парк „Македония“

10 Октомври 2022 | 12:23
0 коментара
Култура
Редки породи кучета дефилираха по време на киноложка изложба в парк  Македония

Различни породи кучета, представители на разнородни FCI групи, взеха участие в първата киноложка изложба, която се организира в Благоевград от десетки години насам. В рамките на неделния ден, жители и гости на Благоевград имаха възможността да се докоснат до различни видове четириноги, сред които „Староанглийска овчарка“, „Шиперке“, Бурбул, Голо мексиканско куче, Дого Аржентино, Кралски пудел, шампион в шест държави и др.

 

 

Сред многобройната публика по време на изложбата бе и кметът на Благоевград Илко Стоянов, който разгледа кучетата участници в инициативата и поздрави стопаните. „Искрено ви поздравявам, защото да имаш и да отглеждаш куче е преди всичко отговорност. Ако всеки от нас се грижи за своя домашен любимец достатъчно добре, животните, които нямат дом, ще бъдат значително по-малко“, каза по време на изложбата кметът Илко Стоянов.

 

 

Инициативата, която се проведе днес в областния център на Пиринско имаше и конкурсен характер, като бяха отсъдени награди в различни категории, сред тях: „Най-добър млад водач“, „Най-добро бебе“, „Най-добро подрастващо куче“, „Най-добър ветеран“, „Най-добро младо куче“, „Най-красиво куче на Благоевград“ и др.

Участниците бяха оценявани от жури с членове от България и Р Северна Македония, в състав от Панче Дамески (I,II,III,V,VI,VIII,IX, X FCI групи), Антон Хлебаров (IV FCI група), д-р Таня Гетова ( IX FCI група).

Организатор на събитието е Киноложки съюз България, с подкрепата на Община Благоевград. Спонсор на изложбата е шведската фирма за храни за домашни любимци Husse.

В киноложката изложба участваха породисти кучета от София, Враца, Пловдив, Гърция.

Добавете Вашия коментар

TOP