Рецидивист пак "сбърка пътя", стигна до затвора

15 Юни 2023 | 16:19
0 коментара
Криминално
Кюстендил
Рецидивист пак сбърка пътя, стигна до затвора

Рецидивист пак влиза в затвора за кражби. Районен съд – Дупница одобри споразумение и наложи наказание „лишаване от свобода“ за срок от 1 година, при първоначален „строг“ режим на подсъдим, който се призна за виновен в отнемане на чужди вещи при условията на опасен рецидив. Съдът одобри споразумението постигнато между Районна прокуратура и защитата.

45-годишният Димчо Д. се признава за виновен, че на 8 февруари 2023 г. от барака на ул. „Отец Полихроний“ в гр. Дупница, чрез счупване на катинар на входната врата, е отнел парична сума в размер на 300 лева, 1 бр. мобилен телефон, на обща стойност 507,50 лева. Подсъдимият е осъждан отново за кражби през 2017 и 2019 година.
По време на разпоредителното заседание по делото, пострадалият заяви пред съдия Мая Гиздова и съдебните заседатели: „Във Ваше присъствие и в присъствието на съдебния състав, получих от подсъдимия Димчо Д. сумата в размер на 507,50 лв. за причинената ми имуществена вреда. Щетата ми е възстановена и нямам претенции към подсъдимия. Нямам против същият да сключи споразумение“.

Съдът приспада времето, през което подсъдимия е бил с мярка „Задържане под стража“, а именно от 13 февруари. Районен съд – Дупница потвърди взетата му мярка за неотклонение, до привеждане в изпълнението на наложеното наказание „лишаване от свобода“.
Определението на РС – Дупница е окончателно и не подлежи на обжалване.

Добавете Вашия коментар

TOP