Реал победи Барса на „Камп Ноу“ в последното Ел Класико за сезона

06 Април 2023 | 07:59
0 коментара
Спорт
България
Реал победи Барса на  Камп Ноу  в последното Ел Класико за сезона

Реал Мадрид разнищи Барселона с 4:0 като гост в мач-реванш от полуфиналите за Купата на краля и с общ резултат 4:1 се класира за финала, където ще срещне Осасуна.

Карим Бензема и Винисисус Жуниор бяха в основата на голямата победа на „лос бланкос“ в последното Ел Класико през сезона, като французинът наниза хеттрик, докато бразилецът вкара един гол, направи една асистенция и спечели дузпа. Това бе втори мач с 3 гола за Бензема в последните 4 дни, като той вкара толкова и на Валядолид в неделя на „Бернабеу“.

Винисиус даде аванс на "лос бланкос" в добавеното време на първата част, когато завърши бърза контраатака на своя тим, при която получи топката от Карим Бензема и въпреки опита на Жул Кунде да изчисти топката, тя влезе в мрежата. 

 

В 50-ата минута самият Бензема се разписа, след като получи пас от Лука Модрич и с шут от границата на наказателното поле остави безпомощен Марк-Андре тер Стеген. Осем минути по-късно носителят на "Златната топка" вкара трети гол за своя тим, реализирайки дузпа, отсъдена за нарушение на Франк Кесие срещу Винисиус. 

Хеттрикът на Карим Бензема дойде в 81-ата минута, когато той получи топката от направилия пробив Винисиус и хладнокръвно порази вратата на каталунците, оформяйки крайния резултат, с който тимът на Карло Анчелоти е на финал.Телеграф

Добавете Вашия коментар

TOP