Реал нанасе историческа загуба на Ливърпул след зрелищен обрат на "Анфийлд"

22 Февруари 2023 | 08:45
0 коментара
Спорт
Реал нанасе историческа загуба на Ливърпул след зрелищен обрат на Анфийлд

Реал Мадрид нанесе историческа загуба на Ливърпул след зрелищен обрат на "Анфийлд". Тимът на Карло Анчелоти спечели с 5:2 първия 1/8-финал от Шампионската лига. "Червените" за пръв път получават пет гола на своя стадион в мач от европейските клубни турнири.

 

Срещата започна по мечтан за Ливърпул начин. Дарвин Нунес откри в четвъртата минута с брилянтно триково изпълнение след майсторски пас на Мохамед Салах отляво. Десет след това самият Салах се възползва от грешка на Тибо Куртоа и прати за втори път топката във вратата на испанския колос.

Реал се събуди благодарение на блестящо индивидуално изпълнение на Винисиус Жуниор, който намери пролука за стрелба и порази далечния ъгъл - 1:2. Ливърпул обаче продължаваше да играе силно и имаше идеално положение за трети гол, но Нунес беше блокиран пред опразнената врата, а Милитао изчисти от голлинията. В 36-ата минута дойде редът на Алисон Бекер да сгреши. При върната към него топка, той я изрита краката на Винисиус, а оттам тя влетя директно във вратата му за 2:2.

Реал нанесе мълниеносен удар в началото на втората част, когато защитата на Ливърпул започна съвсем да издиша. В 48-ата минута Модрич центрира от пряк свободен удар и Едер Милитао вкара с глава. В 56-ата Карим Бензема завърши контраатака с лек изстрел с левия крак, който обаче се отклони в Джо Гомес и подведе Алисон - 2:4. Десетина минути по-късно Бензема се разписа още веднъж и направи кошмара на Ливърпул пълен. Това бяха и първи голове за носителя на "Златната топка" в Шампионската лига през този сезон.

За "червените" от Мърсисайд това беше шеста загуба в последните седем мача срещу този съперник, при едно равенство в този период. За последно двата тима се бяха срещали във финала на миналогодишното издание на Шампионската лига през май, когато "белите" надделяха с 1:0 на "Стад дьо Франс" в Париж и триумфираха с рекордната 14-а континентална титла.

В реванша на "Бернабеу" на 15 март играчите на Юрген Клоп ще се надяват на същински подвиг, за да избегнат отпадането.

Наполи също направи решителна крачка към четврътфиналите в Шампионска лига, след като победи Айнтрахт Франкфурт с 2:0 като гост. Устремилият се към първа титла в Италия след повече три десетилетия пауза тим от Неапол вкара по един гол преди и след почивката.

Нигерийският нападател Виктор Осимен откри в 40-ата мин., а Джовани ди Лоренцо оформи крайния резултат в 65-ата. Гостите можеше да спечелят и още по-убедително, но изгряващата звезда Хвича Кварацхелия пропусна дузпа в 36-ата мин., а през второ попадение на Осимен беше отменено заради засада.

Домакините пък играха с човек по малко вз последния половин час, след като в 58-ата мин. директен червен картон получи Рандал Коло Муани. Френският национал ще пропусне и реванша на ст. "Диего Армандо Марадона". /БГНЕС

Добавете Вашия коментар

TOP