Реал Мадрид отново спечели Купата на Краля!

07 Май 2023 | 09:08
0 коментара
Спорт
България
Реал Мадрид отново спечели Купата на Краля!

Реал Мадрид отново спечели Купата на Краля! "Кралете" доказаха класата си в страхотен финал и надвиха с 2:1 Осасуна на стадион „Ла Картуха“ в Севиля. В герой за "Лос Бланкос" се превърна бразилецът Родриго, който отбеляза и двете попадения за своя тим. Той откри още във втората, а след това донесе и 20-ия трофей за "кралете" в турнира с гол в 70-ата минута. Между тях красиво попадение реализира юношата на "белите" - Лукас Торо, за памплонци, които изравниха в 58-ата минута, но в крайна сметка не успяха да поднесат изненадата.

Двубоят в Севиля стартира по мечтан начин за тима на Карло Анчелоти, който поведе в резултата след по-малко от 120 секунди. Винисиус и Родриго разиграха, като Вини изведе сънародника си на голова позиция в наказателното поле, откъдето Родриго порази вратата на Осасуна – 1:0. Осасуна отговориха с удар с глава на Анте Будимир в средата на първото полувреме, но топката премина покрай десния страничен стълб. Десет минути преди края на редовното време за първата част Винисиус получи шанс да обстрелва вратата на Ерера, но бразилецът прати топката над напречната греда.

След почивката хората на Хагоба Арасате се впуснаха в още по-масирани атаки в търсене на изравняването. Техните усилия бяха възнаградени с успех в 58-ата минута. Една пратена в наказателното поле топка бе изчистена от футболист на Реал, но попадна на пътя на Лукас Торо, който с великолепен шут от воле извън наказателното поле прати топката в долния десен ъгъл на вратата, пазена от Тибо Куртоа за 1:1.

Равенството се запази 12 минути, след като в 70-ата минута след рикошет, топката достигна до Родриго, който бе точно пред вратата и нямаше какво да направи, освен да вкара втория си гол в мача. Седем минути след това Алаба стигна до една центрирана топка в наказателното поле, но тупалката на австриеца завърши с топка в аут.

Добавете Вашия коментар

TOP