РДГ, НАП, Икономическа полиция и РДНСК нахлуха в обекти, собственост на кмета на Конарско А. Ахмед-Пачката

15 Март 2023 | 07:35
11 коментара
Общество
Благоевград
РДГ, НАП, Икономическа полиция и РДНСК нахлуха в обекти, собственост на кмета на Конарско А. Ахмед-Пачката

Съвместна група представители на НАП и РДГ – Благоевград вчера нахлуха в дъскорезницата на кмета на с. Конарско Ахмед Ахмед-Пачката, намираща се в местността Бел камен. Проверките са по 2 сигнала срещу управника на якорудското село – за кражба на дървесина и продажба на билети за организирани незаконни конни надбягвания, които не се отчитат в приходната агенция. По същото време РДНСК и Икономическа полиция проверяваха бившия цех за пелети в началото на града, купен преди години отново от Пачката от частно лице.

Според наши източници горските оглеждали маркировката на трупите в дъскорезницата в Бел камен, срещу която има сигнал в РДНСК, че е незаконна, а от НАП търсели документи, свързани с конните надбягвания, които са слабостта на Пачката. В бившия цех за пелети пък търсели от селския управник строително разрешение на сградата, разрешение за въвеждане в експлоатация и др., свързани със законността на сградата.

С вчерашната акция А. Ахмед-Пачката определено придоби статут на най-проверяваната личност на територията на цялата Благоевградска област. Повод за многобройните проверки от различните институции са трупащите се една след друга жалби и сигнали срещу него, както и няколко негови издънки, при които бе спипан в нарушения на различни български закони.

Първият документиран случай е от далечната 2009 г., когато лесничеи и полицаи от управлението в Якоруда правят засада на пътя, водещ от гората към с. Конарско, и спират колата на кметската фирма „Рубин-Хава Мехмед“, управлявана от шофьора му Муса Старков, със 7 куб.м немаркиран иглолистен материал в нея.

През 2016 г. с незаконна дървесина отново е заловена кола на фирмата, като този път зад волана е племенник на кмета Ахмед Ахмед. 3 месеца по-късно синът му – непълнолетният по онова време  Ибрахим, блокира в полунощ на 27 август за няколко часа пътя Трещеник-Якоруда, след като обърна камион с трупи. Спасителна бригада, пратена от баща му да събере дървесината, забрани на един от събралите се зяпачи да подаде сигнал за инцидента на тел. 112, понеже „всичко вече е наред и няма нужда от полиция“. Така подозренията за нова серия крадени трупи, предизвикани от необичайния час на превоза им и непълнолетния шофьор, си останаха само подозрения.

Миналия ноември пък самият кмет А. Ахмед-Пачката бе заловен на волана на един от камионите, собственост на „Рубин-Хава Мехмед“, с 20 кубика крадена дървесина. Тогава селският управник дори бе арестуван за 24 часа. В резултат ЮЗДП се закани, че повече няма да допуска фирмата му до търговете за дървесина, а разложката прокуратура започна досъдебно производство, което обаче още не е влязло в съда. За момента единственият видим резултат е, че този януари началникът на полицейския участък в Якоруда ст. инспектор Христо Кондев бе принуден да напусне поста след многото коментари около името му за чадър, който от години разпънал над кмета на якорудското с. Конарско Ахмед Ахмед-Пачката.

Между курсовете си за дървесина в Родопите А. Ахмед се зае да спасява едната си дъскорезница, намираща се в Биковата махала на с. Конарско, но тук удари на камък – РДНСК на 2 пъти издава предписания тя да бъде съборена. Според наши източници Пачката обжалва в съда заповедта на дирекцията, но шансовете за съдебен акт в негова полза са нищожни.

Селският кмет влезе в сблъсък с институциите и по отношение на хобито му – да организира състезание с коне от тежковозни породи с вход 10 лв. и награда за победителя малко конче. Преди ноемврийското състезание миналата година обаче  в БАБХ бе подаден сигнал, че той отглежда коне в нерегламентирани животновъдни обекти и ги ползва често за такива демонстрации със залагания и наградни фондове. Състезанията се извършват без необходимите уведомления на Общинска администрация – Якоруда и МВР, а животните се транспортират нелегално в бусове и други транспортни средства, непригодени за тази дейност, се казваше още в сигнала. В резултат Агенцията по безопасност на храните спря едно от състезанията, но вчерашната проверка показва, че НАП се е заинтригувала от билетчетата, върху които би трябвало да се плащат данъци.

След като му спряха незаконно конно състезание, кметът на якорудското с. Конарско се забърка в пореден скандал, този път чрез сина му Ибрахим, който в края на 2022 г. бе хванат в схема за източване на евросредства по земеделски програми с фиктивни крави. Сигналът отново бе подаден в Агенцията по храните и касаеше нехуманното отглеждане на животните в бившите овчарници и тухларна в землището на с. Черна Места. След като проверка установи, че Ибрахим взема субсидии, но на посочения животновъден обект няма нито една крава, той бе принуден да подаде молба в Държавен фонд „Земеделие” да му бъде прекратена регистрацията като животновъд.

Вчера кметът на Якоруда Беди Осман потвърди за „Струма“ за проверката в бившия цех за пелети и уточни, че по информация на собственика му – кмета на с. Конарско от 2007 г. Ахмед Ахмед, проверяващите не са открили никакви нарушения в документите и разрешителните на сградата. Осман уточни, че плановете на Пачката са да направи и в нея дъскорезница.

ВАНЯ СИМЕОНОВА в.Струма

Добавени коментари

Sale публикува:
16 Март 2023 | 10:44
То Мустакатия да не я па шляка бе та така го чува самоотвержено?
Кур публикува:
16 Март 2023 | 01:22
Па е напуснал пустите коне по бела места,ама тооо пач нема да стане.трепане и на него и на конето
Ур публикува:
15 Март 2023 | 16:16
Пичката е добре познат в ареста Още малко ще замине при тайфи мекльов
Джемал публикува:
15 Март 2023 | 13:55
С какви очи изобщо не кара да гласуваме. Да може тия айдуци да крада, па ния да мизеруваме ле? Нема ке да стане. Таа свърши. Никои да не оди да гласува. Стига им толко
Бай Шиле публикува:
15 Март 2023 | 12:18
Тоя мърляч прави това поне от 20 години сега някой си е тръгнал да го проверява.А партията която го пази за този период унищожи целия регион.Простия народ се управлява най лесно.Обикновения човек плаща цялата сметка!
Сали публикува:
15 Март 2023 | 11:00
Не разбирам с какво този мухльо държи кмета на обшината. Тя му е подчинена явно. Той е кмета, той командва. С какво я държи? И не смао той, това са и Куцузо и Джама Бунцева и Офе. Сичко е потресаващо. Да не говорим за Райчо Хърльов
Въведете име... публикува:
15 Март 2023 | 08:55
Не проумявам, един селски тарикат да върти цялата държав?
Асан публикува:
15 Март 2023 | 08:46
Беди Осман 15 години краде, мачка, лапа с целото ти семейство от Кафелов, сега се правите, че не го познавате! Не ви ли е срам, какви кучета сте вие. Ти и обкръжението ти сте олицетворение на кражбите. Стига толко. Още на 2 ще ви покажем какво мислим за вас. Вън всички
Джаме публикува:
15 Март 2023 | 08:42
Гласуваш за ДПС и получаваш Беди Осман, Пачката, Джама Бунцева, Куцузо, Офе.. Ако искаш още 20 години да те мачкат иди гласувай! Ти избираш!
меди публикува:
15 Март 2023 | 08:21
тава е дпс тава е олицетворението на партията на доган
Али публикува:
15 Март 2023 | 08:02
Дясна ръка на Кафелов и в момента на Беди. Най голямото зло за Конарско. Най- големия боклук. Ама нали е обещал пачки на Бедата, тя го слушка

Добавете Вашия коментар

TOP