Разследват смъртта на мъж от село Катунци

07 Януари 2022 | 11:37
0 коментара
Криминално
Разследват смъртта на мъж от село Катунци

Окръжна прокуратура – Благоевград привлече в качеството на обвиняем К.М. (на 37 години) за извършено от него престъпление по чл. 115 от НК – умишлено причиняване на смърт. 

Към настоящия момент от разследването е установено, че вечерта на 05.01.2022 г. в снек-бара към магазина в с. Катунци имало посетители, които употребявали алкохол. Между двамата от тях – Л.Ш. и К.М., възникнало напрежение, прераснало в сбиване пред търговския обект. Първоначално свидетели на случващото се успели да разтърват спорещите мъже.

Впоследствие обаче - около 22:45 ч., К.М. нанесъл удар на 38-годишния Л.Ш., вследствие на който той паднал. Пострадалият бил транспортиран в лечебно заведение в гр. Сандански, където била констатирана смъртта му. 

Пристигналите на местопроизшествието полицейски служители са извършили оглед. Разпитани са свидетели на инцидента. Направена е аутопсия на трупа на починалия мъж. Назначени са експертизи. 

С постановление на прокурор К.М. е задържан за срок до 72 часа. Предстои внасяне в съда на искане за вземане на мярка за неотклонение „задържане под стража“ спрямо обвиняемия

Добавете Вашия коментар

TOP