Разследващи полицаи от Благоевград искат да са в парламентарни комисии

09 Август 2021 | 11:57
3 коментара
Криминално

Разследващите полицаи в МВР предприеха активни действия с цел защита на независимостта и професионалните интереси на членовете си. Те настояват да участват във всички комисии и работни групи в Народното събрание, разискващи предстоящи изменения и допълнения на Закона за МВР, НК, НПК, както и свързаните с тях законови и подзаконови нормативни актове.

Това сочат в Отворено писмо от новоучредената Асоциация на разследващите полицаи, подписано от председателя Кирил Карликов, който е благоевградски криминалист. Преди време Карликов бе задържан за часове и разследван за престъпление по служба. Дело все още няма.

Сдружението, което има за цел да защитава независимостта и професионалните интереси на разследващите полицаи и да ги подпомага в професионалната квалификация, е вписано в Търговския регистър на 25 май.

Разследващите полицаи в МВР са над 2600, като повечето от тях са юристи. Те са повече от следователите – около 440, прокурорите – 1500, както и съдиите – около 2200. 95% от досъдебните производства се работят от разследващите полицаи, а 5% – от следователите, се посочва в писмото, подписано от председателя на асоциацията Кирил Карликов.

Добавени коментари

Жоро публикува:
10 Август 2021 | 21:56
Точно пък те , най големите ........ точно пък те.
Гошо публикува:
09 Август 2021 | 23:10
Защо трябва да са разследващи полицаи а не работни групи от повече служби?
Гошо публикува:
09 Август 2021 | 23:10
Защо трябва да са разследващи полицаи а не работни групи от повече служби?

Добавете Вашия коментар

TOP