Разширяват зоната за платено паркиране в Благоевград

20 Март 2024 | 16:47
5 коментара
Бизнес
Благоевград
Разширяват зоната за платено паркиране в Благоевград

Разширяване на синята зона и изграждане на нови големи паркинги, планира екипът на благоевградския градоначалник. Според Методи Байкушев това са мерките срещу липсата на места за престой на автомобилите.

"Проблемът във всички нормални държави се решават по един начин, строго регулиране на паркиране и въвеждане на платени зони навсякъде, където е подходящо, за да ограничим трафика. Разбира се изграждането на паркинги, където хората могат да паркират. В тази посока сме поискали от държавата финансиране на три големи паркинга в Благоевград", коментира Байкушев.

Един от четирите големи проекта е изграждането на подземен многоетажен паркинг на площада между Съдебната палата и Административния съд в Благоевград. Мястото, където се намираме в момента ще остане същото, под него обаче плановете да има стотици автомобили. И трите големи проекта за подземни многоетажни паркинги все още са на етап проекти. Очакванията обаче са до края на тази година всичко да бъде изпратено до държавните институции за одобрение, изтъкна той пред БНТ. Проблемът с местата за паркиране в Благоевград става все по-голям проблем. Липсата на достатъчно места в синята зона, както и недостатъчното подземни гаражи в кооперациите, в пиковите часове града е запушен от автомобили.

Добавени коментари

Ченге публикува:
24 Март 2024 | 20:08
Премахнете автомобилите на полицаите от ул. МАРА БУНЕВА, паркират си в синя зона по цял ден и никой не ги глобява.
Бакшиш публикува:
24 Март 2024 | 18:37
Отпушете улица Даме Груев покрай реката. Премахнете това безумие да се чудиш на къде да хванеш и от къде да излезем от центъра. При банка Уникредит.
Бакшиш публикува:
24 Март 2024 | 18:36
Отпушете улица Даме Груев покрай реката. Премахнете това безумие да се чудиш на къде да хванеш и от къде да излезем от центъра. При банка Уникредит.
КК публикува:
22 Март 2024 | 18:42
Освен общината да събира повече пари от такси за паркиране, нищо друго няма да се случи. За да не е задръстен центърът от коли, трябва да има адекватен градски транспорт. В повече от половината град няма такъв.
Такси, публикува:
21 Март 2024 | 09:50
Познавам добре целия град , но най-трагична е зоната пред ,,Пулс" , където се налага да спират и коли , возещи хора в спешни и критични състояния . Крайно време е общината да реши проблема с паркинга в тая зона , докато някой и не умре там .

Добавете Вашия коментар

TOP